mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Kaj boste počeli?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.06.2015 08:39

Današnja sobota je z dogodki na našem koncu izredno pestra. Potekajo številni pohodi, zvrstili se bodo praznovanja, športne in kulturne prireditve.

Ob 7. uri so se ob spremljavi Občinskega pihalnega orkestra na pot podali pohodniki po Baragovi poti, ki s tem obeležujejo spominski dan Občine Trebnje.

Kulturno-športno in družabno obarvano bo v krajevni skupnosti Otočec, ki praznujejo krajevni praznik in v ta namen organizirajo krajši pohod, po pohodu pa prirejajo družabne igre.

Pohodniški pa bodo tudi na Kozjanskem, kjer so se ob 8. uri na pot podali po Emini romarski poti. Uro kasneje - ob deveti uri - so izpred spomenika na Pogancih štartali tudi pohodniki v počastitev praznika in oddanega prvega strela za samostojno Slovenijo.

V Črnomlju, Metliki, Kostanjevici na Krki, Dolenjskih Toplicah in v Trebnjem lahko obiščete tržnice, na katerih vas s svojimi domačimi dobrotami pričakujejo lokalni pridelovalci in ostali ponudniki.

Na svoj račun pa boste prišli tudi vsi ljubitelji košarke, saj na novomeškem Novem trgu vse do 22. ure poteka turnir uradnega državnega prvenstva v ulični košarki.

Tudi na nogometaše niso pozabili. Ti bodo lahko tresli mrežo gola na igrišču pri OŠ Otočec, kjer se je ob deveti uri pričel 1. Nogometni turnir v malem nogometu. Ob 13. uri pa se bodo nogometni navdušenci v turnirju pomerili tudi na igrišču pri stari OŠ v Dolenjem Karteljevem. Športno društvo Veliki Gaber organizira ob 14. uri medvaški turnir v nogometu.

V Tončkovem domu na Lisci vas bodo ob 10. uri seznanili s prikazom temeljih postopkov oživljanja z uporabo učnega avtomatskega defibrilatorja.
Posavski muzej Brežice ob 11. uri vabi na strokovno predavanje o tehnikah ohranjanja starih predmetov.

Ob 13. uri bo pri spomeniku vojne za Slovenijo potekala kulturna slovestnost v spomin na bitko v Krakovskem gozdu, kjer bodo kot govorniki nastopili mag. Miran Stanko, Aleš Hojs ter dr. Dimitrij Rupel.


Pestro sobotno dogajanje je tudi v Brežicah, kjer v sklopu prireditve Brežice, moje mesto, potekajo številni dogodki. Na gradu Brežice poteka Grajska tržnica starin, ob 17. uri se lahko okrepčate na t.i. Kuhni na ulici, ob 19. uri pa se lahko na tek odpravite skupaj s Primožem Kozmusom. Zvečer pa bodo Brežice razvneli še s koncerti skupine Grizl, Maraaya, Vlatko Stefanovski in Gibonni.

Na trgu v Sodražici potekajo Psoglavski dnevi, kjer se bodo ob 14. uri pomerile ekipe malega nogometa, odbojke in košarke. V večernem dogajanju bo sledil koncert Tamburaškega orkestra Sodražica in igra “Kamen spotike” gledališke skupine Mladinskega kluba Sodražica ter Vokalna skupina Društva prijateljev glasbe Sodražica.

Ob 15. uri bo pri družini Zupan v Kladju pri Laškem potekala delavnica poslikave na steklo. Delavnico bo vodila Elena Sigmund.

V sklopu 52. Jurjevanja v Beli krajini bodo danes pred glasbeno šolo potekale delavnice za otroke in mladino; 15.30–17.00 delavnica pripovedovanja in nastopanja, ki jo bo vodil Rok Kušlan; ob 17.30–19.00 delavnica impro gledališča z Pio Nikolič.

Ob 18. uri bo v kulturnem domu Podbočje potekala svečana seja sveta KS Podbočje ob krajevnem prazniku, na katerem bodo podelili tudi priznanja.

V črnomaljski cerkvi bo ob 19. uri koncert v okviru Poletne šole kitare: Duo Limonium. Ob isti uri bo v sklopu občinskega praznika občine Škocjan - Knobleharjevo 2015 – v OŠ Frana Metelka potekal letni koncert folklorne skupine Plamen.

Ob 20:15 bo v Baragovi dvorani potekala slovesna akademija, kjer bo v kulturnem program nastopila Soreline in gledališka skupina Plamen. Poleg govora župana Alojzija Kastelica in župnika dr. Janeza Ferkolja bo dr. France M. Dolinar predstavil dokumente o postopku Baragove beatifikacije.