Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Metlika

Kaj so na redni seji sklenili metliški občinski svetniki?

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
20.12.2019 12:15

V sredo, 18. decembra 2019, je bila na Občini Metlika, 10. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. Dnevni red je obsegal 11 točk.

Na seji sta bila v drugem branju obravnavana in brez razprave sprejeta Odlok o Javnem lekarniškem zavodu Dolenjske lekarne Novo mesto ter Odlok o ustanovitvi Sveta ustanoviteljic Javnega lekarniškega zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto. V drugi obravnavi je bil soglasno sprejet tudi Odlok o postopku sofinanciranja letnega programa športa v Občini Metlika. Največ razprave je bilo pri predlogu proračuna Občine Metlika za leto 2020. Po sprejemu le tega v prvi obravnavi, je občinski svet sprejel še sklep o načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika za leto 2020.

Člani občinskega sveta so sprejeli sklep o višini točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ki v letu 2020 ostaja nespremenjena v primerjavi z letom 2019. Sprejeta je bila tudi informacija o stanju komunalne opreme po naseljih in ulicah na območju občine Metlika za izračun v letu 2020.
Sprejeti so bili sklepi o dobitnikih Ganglovih priznanj, ki bodo podeljena na osrednji slovesnosti ob kulturnem prazniku. Ganglova priznanja bodo prejeli Nikola Kekić, in sicer za avtobiografski roman »Rak 'n' roll«, Metliška folklorna skupina Ivan Navratil za prireditev »Ki ni zá to, naj od stráni gleda« ter snovalci muzicala Harry Potter in ognjeni kelih, in sicer za dramsko in glasbeno ustvarjalnost »Harry Potter in ognjeni kelih«. Soglasno je bil sprejet tudi sklep o podelitvi Ganglove plakete, ki bo podeljena Mestni godbi Metlika, in sicer za 170 let delovanja.

V sklopu kadrovskih zadev so bili imenovani predstavniki ustanovitelja v Svet zavoda Osnovna šola Metlika in predstavniki ustanovitelja v Svet zavoda Osnovna šola Podzemelj. Zaradi podanih odstopnih izjav štirih članov Nadzornega odbora Občine Metlika so bili za čas do izteka mandata sedanje sestave imenovani štirje novi člani. Do izteka mandatne dobe pa so bili imenovani še en član Odbora za gospodarstvo, finance in premoženje, član Odbora za družbene dejavnosti ter član Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.