Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Metlika

Kaj so sprejeli metliški občinski svetniki?

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
03.06.2019 07:08

Člani občinskega sveta Občine Metlika, so prejšnji konec tedna sprejeli oceno izvajanja občinskega progama varnosti ter poročilo o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za leto 2018, ki ju je prisotnim predstavil g. Marjan Kastelic, vodja Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine. V okviru razprave je bil podan predlog, da se v bodoče v oceno varnosti vključi tudi migrantska problematika.

občina metlika.jpg
Občinska stavba
Občina Metlika

Občinski svet je v prvi obravnavi sprejel Odlok o načinu opravljanja gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju občine Metlika ter Odlok o podeljevanju štipendij Občine Metlika. Na slednjega je bilo podanih kar nekaj predlogov, ki bodo smiselno vključeni v odlok v drugi obravnavi.

Soglasno so bile sprejete spremembe in dopolnitve Pravilnika o dodeljevanju sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva, in sicer bo po novem v pravilnik vključen nov ukrep pomoči, to je subvencioniranje najemnine in obratovalnih stroškov živilsko-trgovinske dejavnosti na podeželju, po pravilniku bo v bodoče možno subvencioniranje nadomestila za stavbno pravico na zemljiščih Občine Metlika za potrebe gospodarske dejavnosti, spreminja pa se tudi sestava komisije za dodeljevanje sredstev.

Največ razprave je bilo pri obravnavi elaboratov o oblikovanju cene storitev obvezne občinske gospodarske javne službe – 24 urne dežurne službe v okviru pogrebne dejavnosti. Sprejet je bil sklep, da se cena storitve iz dosedanjih 270,32 EUR brez DDV zmanjša, in sicer na 199,00 EUR brez DDV.

Člani občinskega sveta so se seznanili s strateškim načrtom zavoda Ljudska knjižnica Metlika za obdobje 2019 – 2023 ter podali pozitivno mnenje k predlaganemu dokumentu.

Kot informacijo so člani in članice občinskega sveta sprejeli predložena poročila organizatorjev volilne kampanje o financiranju volilne kampanje na lokalnih volitvah 2018, sprejeli pa so tudi premoženjsko bilanco Občine Metlika na dan 31. 12. 2018 v višni 39.011.162 EUR.

Obravnavani in sprejeti sta bili dve premoženjsko pravni zadevi, sprejet je bil tudi sklep o prekategorizaciji službenega najemnega stanovanja v tržno najemno stanovanje.

V sklopu kadrovskih zadev je občinski svet razrešil opravljanja funkcije 3 člane Sveta Območno razvojnega partnerstva Pokolpje ter na to mesto imenoval nove člane. Kot predstavnici nevladnih organizacij z območja Bele krajine bosta po novem v Svetu ga. Ljudmila Kocjan in ga. Zalka Klemenčič, kot predstavnica gospodarstva pa mag. Tatjana Adlešič.