lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 9. avgusta

pocivalsek tonin jansa pivec-pl Reporter.si

Bo najprej padla Aleksandra Pivec, nato še ...

Klemen Grošelj Svet24.si

Klemen Grošelj: »Moja vizija razvoja Slovenije ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

Novice

Kaj so sprejeli metliški svetniki?

Piše: M

Čas objave:
12.07.2020 20:55

V prostorih Kulturnega doma Metlika, je bila v četrtek redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. V sklopu dnevnega reda je bilo obravnavanih 10 točk.

Po sprejemu zapisnika 12. redne seje so člani občinskega sveta soglasno sprejeli predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Bočka. Sprejeta je bila ocena izvajanja občinskega progama varnosti Občine Metlika ter poročilo o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za leto 2019, ki ju je prisotnim predstavil  vodja Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine Marjan Kastelic. 

Člani občinskega sveta so sprejeli tudi informacijo o varnostnih razmerah na območju občine Metlika v letu 2019, ki jo je predstavil Dušan Brodarič, komandir Policijske postaje Metlika. V razpravi je bilo postavljenih kar nekaj vprašanj, predvsem povezanih z migrantsko problematiko, razprava je potekala tudi o porastu kaznivih dejanj, predvsem na področju vlomov in tatvin, izpostavljena je bila tudi romska problematika.

Nekoliko več razprave je bilo tudi pri obravnavi Odloka o 1. rebalansu proračuna Občine Metlika za letos. Člane občinskega sveta so zanimale podrobnejše obrazložitve nekaterih postavk, ki so bile pojasnjene s strani župana in občinske uprave. Po opravljeni razpravi je bil predlog rebalansa sprejet v predlagani obliki.

Sprejeti sta bili dve premoženjsko pravni zadevi. V sklopu pobud in vprašanj pa je župan prisotne seznanil z informacijami, ki so jih prejeli na delovnem sestanku ob obisku ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Aleša Miheliča s sodelavci v Metliki.