Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

doncic slovenija dj 1 Ekipa24.si

Uh, kako je po nosu udarila Dončića! Slovenski ...

mr-bean, rowan-atkinson, blackadder, johnny-english Odkrito.si

Rowan Atkinson proti čebeli

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice Črnomelj

Subvencionirali bodo prevoz pitne vode

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
22.05.2020 11:26

Občinski svet Občine Črnomelj, se je v četrtek, 21. maja 2020, sestal na 13. redni seji. Člani sveta so se zaradi upoštevanja ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje COVID-19 tudi tokrat sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po priporočilih.

Svetniki so sprejeli pravilnik o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode, obravnavali letna poročila javnih zavodov v občini in sprejeli Odlok o spremembah Odloka o razglasitvi Krajinskega parka Lahinja, ki prinaša nov logotip parka.

Župan je v uvodu občinske svetnike seznanil o aktivnostih občine, kjer je predstavil napredovanje prioritetnih projektov. Seja se je nadaljevala po dnevnem redu in med drugim so svetniki sprejeli Sklep o lokacijski preveritvi na območju ZN Čardak, ki investitorju omogoča gradnjo večstanovanjskega bloka s stanovanji, ki bodo na voljo tako za nakup kot za najem.

Sprejeli so Odlok o spremembah Odloka o razglasitvi Krajinskega parka Lahinja, s katerim ima KP Lahinja nov logotip. Skladno s predlogom je logotip minimalno posodobljen in ohranjene so osnovne sporočilnosti (vodomec in varovanje narave). Člani sveta so sprejeli tudi Pravilnik o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode v občini Črnomelj, ki ga občina do zdaj ni imela. Cilji novega pravilnika so:

olajšanje oskrbe s pitno vodo na območjih kjer še ni javnega vodovoda in zagotovitev subvencioniranja prevoza pitne vode le tistim občanom, ki nimajo možnosti uporabe priključka na javni vodovod,
določitev upravičencev, pogojev, postopka pridobitve subvencije in višino subvencioniranja stroškov prevoza pitne vode v občini Črnomelj,
da vsem občanom omogočimo enako finančno obremenitev za oskrbo s pitno vodo.

Upravičenci za subvencioniran prevoz pitne vode bodo po tem pravilniku plačevali vodo po enaki ceni, kot uporabniki na javnem vodovodnem omrežju, stroški prevozov pa bodo delno pokriti iz proračuna Občine Črnomelj.

Gradivo in obrazložitve vseh ostalih točk dnevnega reda 13. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na spletni strani Občine Črnomelj pod zavihkom Občinski svet – Gradivo. V dokumentu si lahko preberete natančne obrazložitve posameznih točk.