atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

Kako do kadrovske štipendije ali do štipendije za nadarjene

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2017 08:34

Regionalna razvojna agencija Posavje je objavila dva javna razpisa za pridobitev štipendij v novem šolskem oz. študijskem letu.

V klubu Kulturnega doma Krško za delodajalce statistične regije Posavje so včeraj organizirali Predstavitev Javnega razpisa za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij za šolsko oz. študijsko leto 2017/2018. Na predstavitvi je bila poleg samega razpisa predstavljena tudi operacija »Regijska štipendijska shema - Posavska statistična regija« za obdobje 2016–2022, v sklopu katere bo RRA Posavje iz sredstev Evropskega socialnega sklada delodajalcem zagotavljala 50% sofinanciranje kadrovskih štipendij, za deficitarne poklice pa 70% sofinanciranje vse do konca leta 2022.

evro denar super pixabay.jpg
Štipendije
Pixabay

Višina sofinanciranja je pogojena z višino trenutne minimalne plače in ne presega 30% min. plače pri kadrovskih štipendijah in 40% min. plače pri kadrovskih štipendijah za deficitarne poklice. Preostala sredstva za štipendijo zagotovi delodajalec.

Nova štipendijska shema prinaša pomembne novosti: krajši čas trajanja zaposlitve – delodajalec štipendista ni več zavezan zaposliti za vsa leta štipendiranja, temveč mora s štipendistom po zaključku izobraževanja v roku 30 dni skleniti pogodbo o zaposlitvi na ustreznem delovnem mestu za najmanj eno leto za polni delovni čas. Kumulacija štipendij – v skladu z Zakonom o štipendiranju (ZŠtip-1), Ur. L. RS št. 56, z dne 2. 7. 2013, je kadrovska štipendija združljiva z vsemi ostalimi štipendijami, razen s štipendijami za deficitarne poklice.

Štipendije v Posavju
Z včerajšnje predstavitve
Foto: RRA Posavje

Trenutno sta odprta dva javna razpisa za pridobitev štipendije:

Javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij za šolsko/študijsko leto 2017/2018, ki je namenjen delodajalcem statistične regije Posavje, ki bi želeli dijakom oziroma študentom podeliti kadrovsko štipendijo za šolsko/študijsko leto 2017/2018. Razpis je objavljen na spletni strani Regionalne razvojne agencije Posavje: https://www.rra-posavje.si/aktualni-razpis.html. Rok prijave: do 30. 09. 2018.

Javni razpis štipendij za študij v tujini za šolsko/študijsko leto 2017/2018, ki je namenjen posameznikom, ki se izobražujejo na področju umetniških poklicev ter na področju kulturne dediščine – v tujini. Štipendije za šolsko/študijsko leto 2017/2018 podeljujejo Občina Brežice, Občina Kostanjevica na Krki, Občina Krško, Občina Radeče in Občina Sevnica za študij v tujini z javno veljavnostjo na področjih glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti, AV kulture in konservatorstva-restavratorstva kulturne dediščine. Razpis je objavljen na spletni strani Regionalne razvojne agencije Posavje: https://www.rra-posavje.si/aktualni-razpis.html. Rok za oddajo vlog je 03. 11. 2017.