mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

Posvet v Kočevju - Kakšno Evropsko unijo si želimo državljani?

Piše: Občina Kočevje, K.G.

Čas objave:
13.09.2018 14:59

Vlada Republike Slovenije in Občina Kočevje skupaj organizirata posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije z naslovom 'Kakšno Evropsko unijo si želimo državljani?'

Posvet bo jutri, v četrtek, 13. septembra od 17. do 19. ure v Turističnem kompleksu Jezero v Kočevju. 

Kočevje je po površini največja slovenska občina in je letos prejela priznanje Zlati kamen za najbolj razvojno prodorno občino.

Na posvetu bodo poleg občanov in občank sodelovali župan Kočevja dr. Vladimir Prebilič, iz Ministrstva za zunanje zadeve generalni direktor mag. David Brozina, iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Aleš Ojsteršek, vodja Sektorja za razvoj izobraževanja, ter vodja Predstavništva Evropske komisije Zoran Stančič in iz Pisarne Evropskega parlamenta Andrej Miholič. Razpravo bo moderiral dr. Damjan Lajh.



Posvet z državljani/kami organizirajo v okviru vseevropskega projekta, na pobudo francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Po odločitvi o izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz EU so se ostale članice odločile, da si vzamemo čas za razmislek in pogovor o tem, kako naprej. Med aprilom in oktobrom 2018 bodo tako po vsej EU potekala posvetovanja z evropskimi državljani in državljankami.

V Kočevju se bo posvet osredotočil na vprašanja, ali in kako občutimo, da smo del Evropske unije, res delimo iste vrednote, imamo evropsko identiteto, kakšna je vloga izobraževanja v procesu oblikovanja evropske identitete in aktivnih Evropejcev?

Isti dan dopoldne v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Slovenije pripravljajo na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje delavnico za srednješolce. Izvedel jo bo pravni svetovalec v okviru portala Tvoja Evropa in storitve Tvoja Evropa - nasveti.