atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Semič

Kampanja Resnice – obvestilo za javnost

Piše: Občina Semič, P.K.

Čas objave:
17.03.2020 07:22

Z Občine Semič so nam poslali sporočilo za javnost, ki ga objavljamo v celoti. "11. marca 2020 je bivši minister za zdravje, Aleš Šabeder, na tiskovni konferenci celotni javnosti sporočil nepreverjeno informacijo o domnevnem šikaniranju mlade družine iz Bele krajine, ki se je vrnila iz bolnišnice zaradi okužbe s Koronavirusom. Tovrstno nasilje naj bi nad njimi izvajali sosedje, kar so vsaj dvakrat prišli preveriti lokalni policisti. To novico so povzemali in širili tudi drugi mediji, zaradi česar je bilo zgražanje s strani slovenske javnosti na račun Belokranjcev veliko.

Iz opisa družine in glede na poznavanje situacije, smo takoj vedeli, da gre za družino iz Občine Semič. Nemalo smo bili presenečeni nad izjavo ministra, saj družina izhaja iz okolja, ki se še posebej odlikuje po med sosedski pomoči in sočutju. Ker so bile obsodbe na račun nekaterih sosedov milo rečeno neprimerne, sem sama osebno poklicala gospodarja te družine. Prosil in pooblastil me je, da javnosti sporočim RESNICO, saj sam zaradi nedavne obolelosti z virusom nima energije za to.

V imenu zlorabljene družine, iz katere so za virusom oboleli trije člani, slovensko javnost obveščam, da nad nikomer izmed njih ni bilo izvedeno nikakršno, niti najmanjše nasilje. Zgroženi se sprašujejo, od kod je prišla ta informacija in kakšen je bil motiv, da je bila posredovana v sam vrh slovenske politike?

V imenu svojih občank in občanov, ki so bili po nedolžnem obdolženi grdih obsodb zahtevam, da se poišče avtorja te novice in se zoper njega ustrezno ukrepa, naj se javno opraviči. Sedaj niso časi, da bi se na tak nizek način spravljali nad nedolžne ljudi, vsekakor pa naj to početje za vedno izgine iz naših medijev.

Spoštovani mediji, imate izjemno moč, uporabite jo za podporo in spodbudo svojih sodržavljank in sodržavljanov – v teh posebnih trenutkih za naš narod širite kar se da dobre zgodbe in predvsem, RESNIČNE, PREVERJENE. Vsaka obtožba po krivem zelo boli in pusti trajen madež. Verjamem, da vam je mar." je še zapisala županja Občine SemičPolona Kambič.