Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

miha hercog 2 Njena.si

Miha Hercog razkril: Samski sem že eno leto

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Novice Črnomelj

Karitas nakazala več kot 55 tisoč evrov pomoči

Piše: Slovenska karitas, C.U.,P.T.

Čas objave:
20.06.2018 08:33

Karitas je 61 gospodinjstvom oškodovanim ob toči v Črnomlju in okolici nakazala prvih 55.100 EUR pomoči.

Komisija Župnijske karitas Črnomelj je prejšnjo nedeljo obravnavala prvi sveženj prošenj za pomoč ob neurju, ki so na Karitas prispela do sobote.

Za 61 gospodinjstev je ugotovila, da je potrebna takojšnja pomoč. Včeraj je tem gospodinjstvom izplačala sredstva v skupni višini 55.100 EUR. Obseg pomoči na posamezno gospodinjstvo znaša od 300 do 1.200 EUR. Višina dodeljene pomoči je odvisna od škode, socialno ekonomskega stanja, zavarovanja in drugih zagotovljenih virov pomoči. Karitas pomoč ves čas usklajuje v medsebojnem sodelovanju z občino, centrom za socialno delo ter drugimi institucijami in humanitarnimi organizacijami v občini Črnomelj.

Prostovoljci Župnijske Karitas Črnomelj so takoj po neurju začeli pomagati družinam, ki so bile najbolj prizadete in jim razdelili več kot 100 paketov s hrano. Med razdeljevanjem ostalih oblik pomoči, kot so paketi s higienskimi potrebščinami, poklonjen material in podobno, delijo tudi obrazce za priglasitev škode. Vsak dan prihajajo nove in nove vloge za pomoč. Do sedaj jih je prispelo že 110.

Do zdaj je Karitas skupaj zbrala 81.838,69 EUR.Slovenska karitas je v ponedeljek 11. junijazagotovila prvih 10.000 EUR za prvo pomoč. Pomoč v višini 10.000 EUR je v začetku prejšnjega tedna prispevala tudi Škofija Novo mesto. Ostalo so darovali posamezniki, župnije in podjetja. Iskrena hvala vsem darovalcem za hitro pomoč!

Karitas še naprej zbira vloge in sredstva za pomoč. Škoda na hišah in gospodarskih poslopjih je zelo velika in kliče po nadaljnji solidarnosti. Vloga je na voljo na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si. Sredstva za pomoč je mogoče darovati na:


SLOVENSKA KARITAS
Kristanova ulica 1
TRR (Nlb): SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 201
Namen: NEURJE 2018