kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Kavni aparati – 3 razlogi, zakaj ga potrebujete

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
01.04.2021 10:11

Kateri so prednosti kavnih aparatov in razlogi, zakaj nujno potrebujete kavni avtomat bodisi doma, bodisi na delovnem mestu?

Zadnjič smo govorili o tem, da je dobra kava lahko celo bolj zdrava od dolenjskih jabolk. Če je to res in zakaj, si preberite na tej povezavi. Tokrat pa bomo pogledali prednosti kavnih aparatov in razloge, zakaj nujno potrebujete kavni avtomat bodisi doma, bodisi na delovnem mestu.

Verjetno se vsi strinjamo, da brez kave ne gre. Mnogim kava predstavlja prvo svetlo točko v dnevu ali pa točko v dnevu, ki se je veselijo in jo pričakujejo. Prav je tako. Pogosto pa oviro pri pitju kave predstavlja oddaljenost prvega gostinskega lokala, ali pa v času epidemije zaprtje le te. Prav tako sedaj prihaja do situacij, ko so mnogi primorani čakati v vrsti kar nekaj časa, da dobijo »coffee to go« zase in za sodelavce. V tem času pa seveda poteče čas za malico, ki bi ga lahko namenili za sproščujoč pogovor s sodelavci. Ni treba da je tako.

Kavni aparat pohitri postopek priprave kave
Kavni aparat v primerjavi s kavo iz bara ali pa v primerjavi s pripravo turške kave močno pohitri pripravo. Po eni od zgodb o kavi, naj bi si espresso kavo, ki pomeni izrazito kavo (ne ekspresno, kot nekateri domnevajo) izmislili beneški podjetniki, ki so »čakali«, da zaposleni med odmorom za malico opravijo svoj »obred« pitja kave. Le-to so prvotno pripravljali na turški način. To pa je seveda zahtevalo svoj čas. Najprej priprava, potem pa še ohlajanje. Tako naj bi si z namenom, pohitritve »procesa« domislili načina, ki ga danes imenujemo »espresso«, ki je omogočal pohitritev priprave in uživanja kave.
Kavni aparati na kapsule pa celotno stvar (tudi v primerjavi s klasičnimi aparati za kavo) popeljejo še stopnjo dlje. Priprava kave na aparatu na kapsule je še enostavnejša in še hitrejša.


Kavni aparat omogoča prihranek pri pitju kave
Cena kave v baru znaša navadno več kot evro. Skoraj vsak delavec popije recimo dve na dan. To znese okoli 40 € mesečno. S tem sicer ni nič narobe. Dobra kava je seveda vredna svojega denarja. Lahko pa je kava enako dobra za manj denarja. Pri nakupu kateregakoli aparata za kavo bomo dolgoročno zagotovo prihranili. Cene kave na kapsule namreč znašajo okoli 40 centov. V kolikor se odločimo za klasični kavni aparat pa je cena kave lahko še nižja. To pomeni, da se nam investicija v kavni aparat povrne že v dveh mesecih. V nekaterih primerih prej, v drugih nekoliko kasneje. Kljub temu pa s tem nismo ničesar žrtvovali.

Kavni aparat na kapsule omogoča čisto in enostavno pripravo
V primerjavi s klasično turško kavo so kavni avtomati prava idila, kar se tiče priprave kave. Ni čakanja na to, da voda zavre, ni treba stati in spremljati, kdaj bo kava zavrela. Ni potrebno pomivati posode in žlice, ki sta potrebni za pripravo kave. Vse to so sicer malenkosti, a se nabere. Sploh če si kavo pripravljamo med delovnim časom, je dodatno delo zadnja stvar, ki bi si je želeli. Avtomat na kapsule ali klasični kavni avtomat pa postopek priprave kave pohitri in poenostavi in tako priprava kave na predstavlja dodatnega bremena.


Povzetek
Ljudje danes hitimo bolj kot včasih. Tempo življenja je višji, več je opravkov in manj stika z naravo. Ob natrpanih urnikih je čas, da se vprašamo, kako lahko pridemo do tistih trenutkov, ko se pomirimo bolj pogosto. Kavni avtomati nam omogočajo, da si nekoliko zmanjšamo količino dela in prihranimo kakšno minuto v dnevu. Poleg tega nam avtoamtr za kavo dopušča več možnosti pri izbiri kave in le to pripravi bolj izrazito. Nenazadnje pa se nam investicija v kavni avtomat povrne v približno nekaj mesecih, odvisno od tega, kako pogosto kavo pijemo, zato cena kavnega avtomata vsekakor ne predstavlja razloga, da se za kavni avtomat ne bi odločili.