pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Nm

Kazenska ovadba za Radio Krka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.03.2013 06:44

Zveza Romov za Dolenjsko in občinska svetnica Dušica Balažek sta zaradi članka Etnično 'urejanje' sobivanja v Novem mestu ovadila Radio Krka. V članku, kjer opozarjamo na problematiko nasilništva na avtobusni postaji in okolici v Novem mestu, se je v perečo debato komentatorjev očitno vključila tudi Balažkova, ki je neuradno trenutno na porodniškem dopustu.

Balažkova nam je posredovala naslednje sporočilo:

Na policijski upravi Novo mesto sem danes popoldne vložila kazensko ovadbo proti novomeški radijski postaji Krka – direktorju radia, odgovornemu uredniku in piscem komentarjev.

Povod za kazensko ovadbo je članek z naslovom Etnično urejanje sobivanja v Novem mestu, pod katerim so se zopet pojavili komentarji, v katerih ljudje širijo nestrpnost in sovraštvo med romsko in večinsko skupnostjo. V teh komentarjih sem tudi sama osebno napadena. Posebej žaljiv in nedopusten je komentar komentatorja, ki se je podpisal kot Dolenc, ki grobo osebno napada mene in žali mojo fizično osebnost oziroma zunanjost, v nadaljevanju pa grobo žali tudi celotno romsko skupnost ter nas vse skupaj pošilja na Goli otok, čeprav vemo, kaj se je tam dogajalo. Tudi ostali komentarji se spuščajo v moje zasebno življenje, žalijo moje imetje, mi očitajo, da "žrem" njihov davkoplačevalski denar, in podobno.

Menim, da lastnik radia in njegov odgovorni urednik ne bi smela dovoliti objave tako spornih komentarjev, saj sta s tem kršila novinarski kodeks in etiko. To je razlog, da sem proti njima in komentatorjem vložila kazensko ovadbo. Doslej si je Radio Krka z moje strani prislužil že tretjo.

Preko odvetniške pisarne bom od Radia Krka zahtevala tudi denarno odškodnino. Želim poudariti, da ostro obsojam nepravičnosti, ki jih povzročajo Romi, vendar nisem pristojna za reševanje dogodkov, v zvezi s katerimi so se pojavili globoko žaljivi komentarji.

V imenu Zveze Romov za Dolenjsko in kot občinska romska svetnica ocenjujem, da je Radio Krka trenutno edini radio, ki širi nestrpnost med Romi in večinskim prebivalstvom.

Dušica Balažek, predsednica Zveze Romov za Dolenjsko in občinska romska svetnica

V redakciji radia Krka še nismo seznanjeni s kazensko ovadbo oziroma je še nismo prejeli, tako da je še ne moremo komentirati.