Zlata lepotica Dobra karma

Spoj energije denarja in ženske magije dela ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 4. avgusta

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

nsi, ljudmila novak, matej toni, valentin hajdinjak3 Svet24.si

Uspešno so se osamosvojili od statusa desnega ...

sedi Necenzurirano

Dopoldan tvita za JJ in piše depeše, popoldne na...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

lendero Njena.si

Avto Saše Lendero pokopalo drevo

Novice Novo mesto

KCJT: Tekst v podobi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2013 11:23

V avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu bodo drevi ob 18. uri odprli tematsko razstavo Tekst v podobi, ki jo je Javni sklad RS (JSKD) za kulturne dejavnosti pripravil v okviru Mednarodnega festivala mlade literature Urška in pod okriljem Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012. Razstava predstavlja dela 58 slovenskih likovnikov.

Kot so sporočili prireditelji razstave, je Tekst v podobi naslov tematskih razstav, ki jih je za sezono v letih 2011 in 2012 razpisal omenjeni republiški sklad. Prvo selekcijo prijavljenih del so opravili selektorji desetih regijskih razstav, končni izbor skoraj 60 del, ki so ga prvič predstavili oktobra lani v Koroški galeriji Likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, pa je opravil akademski slikar Janez Zalaznik.

Razstava v izboru najkakovostnejših del ponuja širok razpon možnosti, hkrati pa pred gledalca, strokovno in ljubiteljsko občinstvo prinaša dela, ki po svoji domiselnosti presegajo običajne preglede ljubiteljske likovne dejavnosti.


Avtorji so tekst v likovno podobo prenesli na različne načine ter z različnimi nameni in razumevanjem gradiva. Največ likovnikov je ostalo pri slikah, ustvarjenih v olju ali akrilnih barvah, zanimiva in likovno zrela dela pa prinašajo tudi odtisi v različnih grafičnih tehnikah, dela v tehniki kolaža, skulpture in tudi fotografije, so še zapisali pri JSKD. Razstava bo odprta do 12. marca.