polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

Novice Novo mesto

KCJT: Tekst v podobi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2013 11:23

V avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu bodo drevi ob 18. uri odprli tematsko razstavo Tekst v podobi, ki jo je Javni sklad RS (JSKD) za kulturne dejavnosti pripravil v okviru Mednarodnega festivala mlade literature Urška in pod okriljem Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012. Razstava predstavlja dela 58 slovenskih likovnikov.

Kot so sporočili prireditelji razstave, je Tekst v podobi naslov tematskih razstav, ki jih je za sezono v letih 2011 in 2012 razpisal omenjeni republiški sklad. Prvo selekcijo prijavljenih del so opravili selektorji desetih regijskih razstav, končni izbor skoraj 60 del, ki so ga prvič predstavili oktobra lani v Koroški galeriji Likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, pa je opravil akademski slikar Janez Zalaznik.

Razstava v izboru najkakovostnejših del ponuja širok razpon možnosti, hkrati pa pred gledalca, strokovno in ljubiteljsko občinstvo prinaša dela, ki po svoji domiselnosti presegajo običajne preglede ljubiteljske likovne dejavnosti.


Avtorji so tekst v likovno podobo prenesli na različne načine ter z različnimi nameni in razumevanjem gradiva. Največ likovnikov je ostalo pri slikah, ustvarjenih v olju ali akrilnih barvah, zanimiva in likovno zrela dela pa prinašajo tudi odtisi v različnih grafičnih tehnikah, dela v tehniki kolaža, skulpture in tudi fotografije, so še zapisali pri JSKD. Razstava bo odprta do 12. marca.