Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

KCJT: Tekst v podobi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2013 11:23

V avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu bodo drevi ob 18. uri odprli tematsko razstavo Tekst v podobi, ki jo je Javni sklad RS (JSKD) za kulturne dejavnosti pripravil v okviru Mednarodnega festivala mlade literature Urška in pod okriljem Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012. Razstava predstavlja dela 58 slovenskih likovnikov.

Kot so sporočili prireditelji razstave, je Tekst v podobi naslov tematskih razstav, ki jih je za sezono v letih 2011 in 2012 razpisal omenjeni republiški sklad. Prvo selekcijo prijavljenih del so opravili selektorji desetih regijskih razstav, končni izbor skoraj 60 del, ki so ga prvič predstavili oktobra lani v Koroški galeriji Likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, pa je opravil akademski slikar Janez Zalaznik.

Razstava v izboru najkakovostnejših del ponuja širok razpon možnosti, hkrati pa pred gledalca, strokovno in ljubiteljsko občinstvo prinaša dela, ki po svoji domiselnosti presegajo običajne preglede ljubiteljske likovne dejavnosti.


Avtorji so tekst v likovno podobo prenesli na različne načine ter z različnimi nameni in razumevanjem gradiva. Največ likovnikov je ostalo pri slikah, ustvarjenih v olju ali akrilnih barvah, zanimiva in likovno zrela dela pa prinašajo tudi odtisi v različnih grafičnih tehnikah, dela v tehniki kolaža, skulpture in tudi fotografije, so še zapisali pri JSKD. Razstava bo odprta do 12. marca.