ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 10. julija

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tina Gorenjak Njena.si

Hvaležna Tina Gorenjak: ljubim in sem ljubljena

Novice Novo mesto

KCJT: Tekst v podobi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2013 11:23

V avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu bodo drevi ob 18. uri odprli tematsko razstavo Tekst v podobi, ki jo je Javni sklad RS (JSKD) za kulturne dejavnosti pripravil v okviru Mednarodnega festivala mlade literature Urška in pod okriljem Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012. Razstava predstavlja dela 58 slovenskih likovnikov.

Kot so sporočili prireditelji razstave, je Tekst v podobi naslov tematskih razstav, ki jih je za sezono v letih 2011 in 2012 razpisal omenjeni republiški sklad. Prvo selekcijo prijavljenih del so opravili selektorji desetih regijskih razstav, končni izbor skoraj 60 del, ki so ga prvič predstavili oktobra lani v Koroški galeriji Likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, pa je opravil akademski slikar Janez Zalaznik.

Razstava v izboru najkakovostnejših del ponuja širok razpon možnosti, hkrati pa pred gledalca, strokovno in ljubiteljsko občinstvo prinaša dela, ki po svoji domiselnosti presegajo običajne preglede ljubiteljske likovne dejavnosti.


Avtorji so tekst v likovno podobo prenesli na različne načine ter z različnimi nameni in razumevanjem gradiva. Največ likovnikov je ostalo pri slikah, ustvarjenih v olju ali akrilnih barvah, zanimiva in likovno zrela dela pa prinašajo tudi odtisi v različnih grafičnih tehnikah, dela v tehniki kolaža, skulpture in tudi fotografije, so še zapisali pri JSKD. Razstava bo odprta do 12. marca.