Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

Kdaj bodo rešene vloge oškodovancev v neurju s točo v Črnomlju?

Piše: Občina Črnomelj, P.F.

Čas objave:
22.10.2018 16:13

Na občino Črnomelj se obrača vse več podjetnikov, ki so bili oškodovani v neurju s točo dne 8.6.2018. Podjetniki oz. oškodovanci so namreč na Ministrstvo za Gospodarski razvoj in tehnologijo posredovati oceno škode z zahtevano dokumentacijo. Od takrat niso prejeli nobenih povratnih informacij glede reševanja njihovih vlog.

Zato so še iz Občine Črnomelj na MGRT poslali vprašanje v kateri fazi je reševanje vlog in kdaj se lahko pričakuje odločitev o posamezni vlogi ter nadaljnji ukrepi.  Od Ministrstva za gospodarski razvoj so prejeli naslednji odgovor:
»Da Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo lahko prične z nadaljnjimi aktivnostmi, se mora Vlada RS najprej seznaniti z oceno škode po neurju s točo z dne 8.6.2018. Oceno škode na Vlado predloži Uprava RS za zaščitno in reševanje, upamo,da se bo to zgodilo čimprej.
Na osnovi tega bo MGRT pripravil Program odprave posledic škode v gospodarstvu (Program), seveda v kolikor bodo zagotovljena finančna sredstva za povrnitev škode. Vsi oškodovanci, ki so zajeti v oceno škode v gospodarstvu (torej tisti, ki so posredovali obrazce za oceno škode v gospodarstvu in bodo zajeti v Programu, teh je bilo iz občine Črnomelj 13) bodo na podlagi tega pravočasno pozvani k predložitvi dokumentacije.«