Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ribnica

Kdo nam je ukradel državo?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.02.2013 12:30

Na sinočnji javni tribuni Zbora za republiko v Ribnici so publicist Andrej Aplenc, član Sveta Zbora za republiko Jože Rant in ekonomist Bernard Brščič razpravljali o temah, ki se dotikajo naše družbe.

Brščič je dejal, da so državljani upali, da se bo nova država v dvajsetih letih sprostila, da bomo dobili tržno gospodarstvo, da bo država prava in demokratična republika Slovenija. Ideali, ki smo jih dihali, ideali dr. Pučnika niso uresničljivi.

Namesto svobodnega tržnega gospodarstva imamo tovariški kapitalizem, namesto pravne države, krivosodje. Dobili smo degenerirano demokracijo, je poudaril Brščič in nadaljeval. Andrej Aplenc je v svojem nagovoru poudaril, da so nam "državo ukradli ljudje z vrha bivše komunistične partije, t.i. odtujeni centri moči."

Kako torej iz krize: Ves denar, tega je za okoli dvajset milijard evrov, ki je odtekel v davčne oaze, je treba vrniti v Slovenijo, so soglašali vsi trije. A kako? Odgovora na to niso mogli podati. Le s stabilno vlado, ki bi jo vodil sedanji predsednik, lahko upamo na lučko upanja v temačnem tunelu sedanjosti, so še dejali.

Bernard Brščič o zboru


Andrej Aplenc o zboru