mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Nm

Kdo se dela norca iz pravne države?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.03.2013 06:14

Poročanje o romski problematiki v JV Sloveniji je očitno postal biznis za etnične. Poziranje pred objektivi, laganje in blatenje policistov ter davkoplačevalcev. Res se sprašujemo, kdo se dela norca in za koga so spisani zakoni?

Po zadnjem teatru v Žabjaku, in sicer po sobotnem dogodku, ko je očitno nekaterim počil živec, smo bili spet priča "ubogih," ki jih davkoplačevalci zaničujejo, napadajo in to le zaradi kraje nekega lesa!?

Pri vsem tem ne moremo mimo podatka, ki smo ga pridobili s policijske uprave Novo mesto, da so leta 2012 v tem naselju v samo 9 mesecih policisti posredovali kar 220-krat, kar pomeni mesečno več kot 24-krat! Zakaj? So »civili« napadli uboge, ali so policisti prišli napadati etnične?! Lepo vas prosim, bi lahko enkrat za vselej končali s teatrom.

Toliko ugodnosti kot jih imajo pripadniki etnične skupnosti jih ima malo kdo v Sloveniji. Delati jim ni potrebno, šolanje imajo brezplačno. Sledijo pa številni izgovori za urejenost bivanja, pomanjkanje takšnih in drugačnih dobrin, pa čeprav večina prejema socialne dodatke. Prav slednji so z namenom ureditve osnovnih bivanjskih in ostalih razmer, in ne za prestižna vozila in objestne nakupe po trgovinah in še kaj.

Romska svetnica bo tožila vse po spisku, ki karkoli napišemo in poročamo o dejanjih, ki jih zagrešijo posamezni pripadniki etnične skupnosti. Govorimo o številnih dejanjih s področja kriminalitete. Etnični so očitno dobro seznanjeni s svojimi pravica, z naslova etnične skupnosti, očitno pa zelo slabo s pravicami in dolžnostmi z naslova slovenskih državljanov. In koliko časa bodo posamezniki morali tolerirati stalne kraje, goljufije, nasilje in škodo, ki jo utrpijo zaradi posameznikov?!

Ne, tukaj moramo biti spet strpni, ali pa kot bi rekli morda na Centru za socialno delo, da to verjetno spada v njihovo folkloro. Tako kot rojevanje mladoletnih deklic!! Govorimo o kaznivih spolnih odnosih pred 15. letom, ki so kazensko preganjani in je za to po Kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen od treh do osem let zapora. Sprašujem se, ali morda živi v Ciganski republiki, ali v republiki Sloveniji? Kateri zakoni veljajo in za koga?

Predvsem pa kot državljan Slovenije pričakujem od državnih institucij korekten pristop. Kako si lahko dovolijo, da jih nekdo terorizira, blati in celo napada! V sorodnih člankih je le nekaj primerov, ko so bili uslužbenci napadeni. V tem članku pa še enkrat dodajamo poročilo PU Novo mesto o posredovanju v elitni soseski, ki je elitna le po voznem parku!

_______________________________________________
Na Policijski upravi Novo mesto ugotavljamo, da je v preteklem letu izstopala množičnost in agresivnost napadov na policiste ob interveniranju v strnjenih stanovanjskih naseljih. Vodstvo se je glede na ugotovitve odzvalo in s prilagojenim načinom, taktiko in metodiko dela, v okviru kadrovskih zmožnosti, poskušalo vplivati na uspešno in učinkovito odvračanje napadov na policiste. Po naši oceni bi bilo sicer število napadov na policiste še višje.

V letu 2012 je bilo storjenih 38 (27) kaznivih dejanj v katerih so bili policisti Policijske uprave Novo mesto pri opravljanju svojih nalog oškodovanci. Od tega je bila 28 (14) kaznivih dejanj preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi (299 čl. KZ-1-UPB2), 9 (13) kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti (300 čl. KZ-1-UPB2) in 1 (0) kaznivo dejanje hujskanja k upiranju (302. Člen KZ-1-UPB2). Oškodovancev kot policistov je bilo skupaj 63 (40).

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v naselju Brezje v devetih mesecih leta 2012 zaradi kršitev, kaznivih dejanj in ostalih dogodkov intervenirali 220-krat (dvestodvajsetkrat).

_______________________________________________

Pod fotogalerijo je dodanih le nekaj sorodnih člankov, ki pa niso izmišljeni.