državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

Kdo so Mavrični bojevniki?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.02.2016 06:50

V novomeški Knjižnici Mirana Jarca bodo ob 18. uri predstavili projekt Mavrični bojevniki društva Eternia iz Novega mesta. Primarno poslanstvo društva in projekta je pomoč otrokom z motnjami vedenja ADHD, avtizmom, Aspergerjevim sindromom, Tourettovim sindromom, disleksijo. Prav tako so njihova ciljna populacija vsi otroci, ki potrebujejo odmik od novodobnih motenj in prijateljsko razumevanje ter druženje v okolju, ki je za večino njih le občasna aktivnost.

(Foto: Facebook Društvo Eternia)

Računalniki, video igrice in televizija našim otrokom predstavljajo varna okolja, v katerih radi preživljajo svoj prosti čas. Otroška igrišča vse bolj samevajo v tišini, narava pa predstavlja nevarno okolje, v katerem se lahko poškoduješ ali celo »umažeš z blatom«. Odsotnost senzornega dojemanja sveta in deficit igre v naravnem okolju »izmisli si sam« ali »naredi sam« negativno vpliva na razvoj naših otrok, posledično pa lahko privede do raznih motenj v vedenju.

Primarno poslanstvo društva Eternia iz Novega mesta in njihovega projekta Mavrični Bojevniki je pomoč otrokom z motnjami vedenja ADHD, avtizmom, Aspergerjevim sindromom, Tourettovim sindromom, disleksijo. Prav tako so njihova ciljna populacija vsi otroci, ki potrebujejo odmik od novodobnih motenj in prijateljsko razumevanje ter druženje v okolju, ki je za večino njih le občasna aktivnost.

Glavna aktivnost Mavričnih Bojevnikov je poletni tabor za otroke, ki bo letos potekal že četrto leto zapored. V načrtu je tudi otvoritev centra kreativnih dejavnosti Mavrični bojevniki. Center bo odprl svoja vrata v letošnjem letu, s tem pa bo lokalna skupnost pridobila vrsto zanimivih programov, svetovalnico za otroke in mlade, prostor za ustvarjanje itd.

Kdo so Mavrični Bojevniki in kakšni projekti nas čakajo v prihodnosti? Vse to in še več boste zvedeli na predavanju predsednika društva Eternia, Dejana Sotirova.

Pogovor z Dejanom Sutirovom, predsednikom društva Eternia