pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

Kipec dobrote Janezu Pezlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2015 19:34

Najvišje priznanje Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije, Kipec dobrote, je dobil Novomeščan Janez Pezelj, ki ga je danes sprejel novomeški župan Gregor Macedoni. Poleg Pezlja so je bila na sprejemu tudi delegacija Novega paradoksa, pod vodstvom Slavice Smrtnik, predsednice te dobrodelne organizacije.

Kipec dobrote je najvišje priznanje za delo v humanitarnih organizacijah, ki ga na svojih kongresih vsako drugo leto podeljuje Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije. Macedoni je Pezlju čestital in ob tem izrazil zadovoljstvo, da je to priznanje dobil občan novomeške občine. Hkrati mu je podaril tudi knjigo 'Novo mesto - Tisočletja na okljuku Krke.'

Smrtnikova je uvodoma predstavila nevladno, neprofitno in humanitarno organizacijo, ki deluje v javnem interesu na področju duševnega zdravja in poudarila pomembnost tovrstnih humanitarnih organizacij. Z županom sta se strinjala, da je slovensko prostovoljstvo na zavidljivi ravni in da si tovrstna društva in organizacije zaslužijo večjo pozornost ustanoviteljev in medijev. Zlasti zadnja kriza z begunci je pokazala, kako dobro organizirane so naše humanitarne organizacije in koliko dobrega dela opravijo številni prostovoljci.