sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Novice Grosuplje

Kmalu nova šola v Grosuplju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.09.2016 17:12

Grosupeljskim otrokom se obeta nova šola, učiteljem pa se uresničuje dolgoletna želja po novi šoli in ustreznih pogojih za izvajanje vzgojno izobraževalnega dela.

Grosupeljskim otrokom se obeta nova šola, v četrtek so namreč na Polici pri Grosupljem slovesno položili temeljni kamen za novo Podružnično šolo Polica. "Polni smo optimizma, saj se nam uresničuje dolgoletna želja po novi šoli in ustreznih pogojih za izvajanje vzgojno izobraževalnega dela," je dejala vodja šole Polica Marija Podvršič.

"Vsi smo srečni, ne samo zato, ker se je pričela šola, pač pa zaradi postavitve temeljnega kamna za novo šolo na Polici. Temeljni kamen nam daje slutiti, da gre zdaj pa končno čisto zares," so na občini povzeli besede pomočnice ravnateljice Osnovne šole (OŠ) Brinje Grosuplje Katje Kmetec.

Na pomanjkanje prostora v obstoječi šoli Polica so opozarjali že leta 2000. Leta 2003 pa je postala šola za izvajanje pouka zares pretesna. Takrat so se starši uprli, otrok niso želeli voziti v Grosuplje in odločili so se za preureditev veroučne učilnice. Potem so učilnico preuredili v zbornico, ko je pa tudi ta postala pretesna, so postavili kontejner.


Grosupeljski župan Peter Verlič je povedal, da je prvič slišal za Polico kot problem, ko je leta 1998 nastopil mandat občinskega svetnika. Svetniška skupina, v kateri je deloval, si je ves čas prizadevala, da bi do izgradnje te šole prišlo čim prej.

Prvi problem je bil, kje bo nova šola stala. Zemljišče za gradnjo šole so občini prodali prebivalci Krajevne skupnosti Polica.

Krajani so prepričani, da bo šola vsak dan pridno rasla, polni pričakovanja in z največjim navdušenjem pa bodo njeno gradnjo spremljali bodoči učenci. Nova šola, ki se bo raztezala na več kot 2000 kvadratnih metrih površine, bo sprejela 140 otrok od 1. do 5. razreda, imela pa bo tudi šolsko telovadnico ter zunanje igrišče. Šolo naj bi zgradili v roku 10 mesecev.