FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1664482811-dsc00710 Necenzurirano

Miklavčič brez tekmecev do 55-milijonskega posla...

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

superliga Ekipa24.si

Še en nož v hrbet superligi! Veliki načrti se ...

Novice

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je prejela zlato priznanje za inovacijo

Piše: R.K.

Čas objave:
16.09.2022 09:54

Novomeška knjižnica je prva slovenska knjižnica, ki je prejela nagrado za inovacijo. Podelila ji jo je Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je za pametno omaro za 24-urno izposojo naročenega knjižnega gradiva po nagradi za najboljši projekt leta, ki ji jo je podelilo Združenje splošnih knjižnic, kot prva knjižnica v Sloveniji prejela še zlato priznanje za inovacijo. Nagrada ji je bila podeljena s strani Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

Na letošnji razpis Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine je prispelo 26 inovacijskih predlogov, ki jih je ocenila 6-članska strokovna komisija. Priznanja in nagrade so bile podeljene 14. septembra v sklopu Dneva inovativnosti na Otočcu.

V dopoldanskem času so potekale predstavitve na razpis prijavljenih inovacij ter okrogla miza z naslovom Z inovacijami presegamo meje, popoldne pa je predsednik zbornice mag. Marko Gorjup na slavnostni podelitvi najboljšim predal priznanja in nagrade.

Zlato priznanje za inovacijo je direktorju Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto Luki Blažiču podelil predsednik zbornice mag. Marko Gorjup. 

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je zlato priznanje dobila za pametno omaro za 24-urno izposojo naročenega knjižnega gradiva, ki jo je zasnovala skupaj s partnerji. Poleg direktorja novomeške knjižnice Luke Blažiča sta se podelitve udeležili tudi predstavnici partnerjev v projektu Adriana Čeh iz podjetja Tenzor in Bojana Lešnik z Instituta informacijskih znanosti.

Dopoldne so obiskovalci spoznali na letošnji razpis prijavljene inovacije.