900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Kočevje

Kočevje bo bogatejše za sodoben stanovanjsko-poslovni objekt

Piše: STA

Čas objave:
12.05.2022 07:47

Kočevska veleblagovnica Nama, v kateri je s pojavom sodobnih trgovskih centrov na obrobju Kočevja zamrla trgovinska dejavnost, stavba pa je postala nekakšen grdi raček mesta, bo kmalu deležna temeljite prenove. Do jeseni leta 2023 jo nameravajo temeljito prenoviti in preurediti v stanovanjsko-poslovni objekt.

Prenovo bo kot strateški partner financirala prva nepremičnina družba na Ljubljanski borzi Equinox nepremičnine, ki s tem tudi aktivno vstopa na stanovanjski trg, so sporočili iz omenjene družbe.

Kot je za STA povedal kočevski župan Vladimir Prebilič, bo objekt, ki je danes v zelo slabem stanju, temeljito prenovljen in preurejen, v njem pa bo urejenih tudi do 40 stanovanj, ki jih bo mogoče kupiti ali najeti.



Župan projekt pozdravlja, saj stanovanj v občini primanjkuje. Poleg tega bo projekt dodatno prispeval k oživitvi mestnega središča. "V projektu tako vidimo naravno zavezništvo med napori, ki jih dela občina, in interesi investitorja," je dejal.

Prenova je sicer že drugi letošnji projekt, s katerimi omenjena družba zasleduje tudi širše cilje okolja. Januarja je namreč lokalnemu investitorju pomagala financirati nakup Hotela Diana v Murski Soboti, s katerim je obudil gostinsko ponudbo v centru mesta, nastanitveni del nepremičnine pa oddal Domu starejših občanov Rakičan, so še zapisali v družbi Equinox Nepremičnine.