Poleg slogana Doživite in Odkrite Kočevsko, so se v Turističnemu društvu Kočevje lani lotili še enega oblikovanja prepoznavnosti tega kraja. Okusite Kočevsko je novi gastronomski produkt, s katerim želijo v tamkajšnje gostilne vrniti okuse jedi, ki so jih pred mnogimi desetletji kuhali staroselci.
Turistično društvo je k sodelovanju povabilo članice Društva podeželskih žena Kočevje, ki še hranijo stare dobre recepte. Po njih so pripravili delavnico, jedi po teh učnih urah pa že pripravljajo nekateri kočevski gostinci in slaščičarna. "Povpraševanje po tradicionalnih jedeh čedalje večje, predvsem tujcev, ki pridejo k nam v turistično pisarno in izrazijo željo po kulinaričnemu razvajanju," je dejal Uroš Jelenovič, vodja pisarne v Turističnemu društvu Kočevje. Poudaril je, da so stare jedi povezane s pridelki kočevskih polj in kmetij.