Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Kočevje

Kočevski podjetniški inkubator želi učenje znova narediti zabavno

Piše: STA

Čas objave:
07.04.2022 06:44

Podjetniški inkubator Kočevje skuša učiteljem od leta 2019 približati Kubo robotiko, s katero je mogoče računalniško programiranje približati otrokom, hkrati pa tudi samo učenje narediti zabavno. Po besedah direktorja Marka Stijepiča gre za orodje, ki učenje znova naredi igrivo, hkrati pa mlade usposablja za izzive prihodnosti.

Kubo robotiko in način poučevanja otrok z njeno pomočjo je razvilo podjetje na Danskem. Med drugim je mogoče s pomočjo majhnega robotka, ki ga učenci programirajo s preprostimi ukazi, osvajati učno snov, hkrati pa se tudi naučiti osnov računalniškega programiranja. Pri tem predhodno znanje programiranja ni potrebno.

Ker se je zadeva kočevskemu podjetniškemu inkubatorju zdela zanimiva, jo skuša zdaj uvajati v kočevske šole in širše. Po besedah direktorja Stijepiča so v ta namen z vsem potrebnim opremili vse šole v kočevskem šolskem okolišu in izvedli več izobraževanj učiteljev. Ker je interes med slednjimi zelo velik, so jih do danes za poučevanje s pomočjo Kubo robotike usposobili že več kot 150 iz vse Slovenije.



"S projektom želimo mlade opremiti z novimi znanji in jih pripraviti na tehnološki razvoj, hkrati pa narediti njihovo učenje bolj zabavno," pravi Stijepič. Slednje se mu zdi še posebej pomembno v okolju, kot je občina Kočevje, kjer deluje tudi tovarna robotov Yaskawa.

Prav v omenjenem podjetju so danes izvedli tudi delavnico Kubo robotike, kjer so prikazali dobre prakse njene uporabe pri rednem pouku. V Kočevju se je danes mudil tudi predstavnik podjetja Kubo Robotics iz Danske Soeren Olesen, ki je predstavil prihodnje načrte, ki jih ima podjetje pri razvoju orodja.