Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Kočevje

Kočevski svetniki zavrnili povišanje cen komunalnih storitev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.11.2012 22:12

Svetnice in svetniki občine Kočevje so tudi 22. redno sejo po štirih urah prekinili po tem , ko so prečesali osem točk dnevnega reda.

Že na začetku so trinajstim točkam, ki jih je predlagal župan dr. Vladimir Prebilič, na sejo uvrstili še dve, in sicer imenovanje Sonje Veber kot predstavnice občine v svet Gimnazije in Srednje šole Kočevje ter dajanje pozitivnega mnenja vsem trem kandidatom, Darji Delač Felda, Suzani Puš in Damirju Markoviču za ravnatelja osnovne šole ob Rinži.

Župan na dnevni red ni uvrstil pobudo samostojnega svetnika Marka Vizjaka, da bi kot članico Kviaza namesto Davorja Štamflja imenovali Alenko Jelenovič. V nadaljevanju so drugo uro namenili povzetkom operativnega programa o odvajanju in češčenju komunalnih odpadnih voda, kateremu je sledila daljša razprava o težavah, ki jih imajo tako v strnjenem delu Kočevja kot tudi na podeželju.

Po premoru se je seja nadaljevala z novo točko. Predlog cen novih komunalnih storitev, ki se niso dvigovale od leta 2003. Svetnikom je natnačno obrazložitev podal direktor Komunale Marko Klun.


Razprava je pokazala, da se večina svetnikov temu predlogu ne nagiba, razlogi za to pa so bili večplastni, tudi zaradi plačilne šibkosti posameznikov in družin v občini. Povečanje cen komunalnih storitev, katerim bi sledile tudi druge, bi bile prevelik udarec po plitvih žepih naših občanov, je bil skupni povzetek za odklanjanje predlaganih korekcij s strani Komunale.

Janko Veber (Socialni demokrati) je dejal, da predlog Komunale za povečanje cen ni dovolj utemeljen. Predvsem so neraščiščena nekatera finančna vprašanja, ki se vlečejo že dalja časa.