Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Kolesarji po novem varneje od Črnomlja do Kanižarice

Piše: R.K.

Čas objave:
15.02.2023 12:09

Župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, je skupaj z direktorjem podjetja TGH Stjepanom Jarnevićem, v sklopu praznika občine Črnomelj uradno predal namenu novo regionalno kolesarsko povezavo Črnomelj – Kanižarica. Vrednost izgradnje skupno okoli 700 metrov kolesarske povezave je znašala okoli 1 milijonov evrov, dela pa je izvajalo podjetje TGH s podizvajalci.

Kot je ob odprtju povedal župan Andrej Kavšek gre za veliko pridobitev naše občine, saj imamo s tem projektom zdaj 4,3 kilometra neprekinjene kolesarske povezave na relaciji Črnomelj – Kanižarica. Naložba omogoča varne dnevne migracije iz Kanižarice in Črnomlja proti zaposlitvenima centroma Industrijska cona Akrapovič-Livar-Polycom in Poslovna cona TRIS ter med večjimi stanovanjskimi soseskami, kot sta »Čardak« Črnomelj in Kanižarica.

Izvajalec gradbenih del je bilo podjetje TGH iz Črnomlja s podizvajalci podjetji Teleg-m, AGM Starešinič in EVI. Nadzorna dela so opravljali 3DD Statika Živko Franko s.p., koordinacijo zdravja in varstva pri delu pa podjetje Renova. Za projektno dokumentacijo je poskrbelo podjetje GPI s projektantko Mojco Radakovič.

Za potrebe izgradnje kolesarske steze je izvajalec moral odstraniti objekt ob igrišču. Zato so hkrati z deli izgradnje kolesarske steze pripravili priključke za postavitev mobilnega nadomestnega objekta, ki ga bo Krajevni skupnosti Kanižarica podarilo podjetje Adria Dom. Hkrati smo sanirali tudi površino poškodovanega asfalta na igrišču.

Vrednost projekta je 1.019.986 evrov, od tega je bilo zagotovljenih sofinancerskih sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije 500.000 evrov, razliko pa je Občina Črnomelj zagotovila v svojem proračunu.

Za scenarij in organizacijo odprtja je poskrbel JSKD OI Črnomelj, za kulturni program pa David Kopač in Andrej Kunič iz Glasbene šole Črnomelj. Dogodek je vodil kolesar Matej Horvat, odprtje pa so popestrili kolesarji, ki so se slovesno zapeljali po novi kolesarski stezi in tako uradno odprli stezo.