kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Koliko novih stanovanj bo letos v Novem mestu?

Piše: Dolenjski list. M.Ž., M.M.

Čas objave:
04.01.2020 09:02

Letos se na področju stanovanjskih gradenj v Mestni občini Novo mesto obeta nekaj večjih projektov, večinoma zasebnih investitorjev. Nekatere bo s komunalnim opremljanjem pospešila ali z dejansko gradnjo sama omogočila tudi občina, ki je po številu neprofitnih stanovanj na repu večjih mest v Sloveniji.

Kot je na nedavni novinarski konferenci izpostavil župan Gregor Macedoni, je občina aktivno pristopila k zagotovitvi čim večjega števila tako tržnih kot neprofitnih stanovanj.

Letos bo po njegovih besedah stekla gradnja tako javnih kot nekaterih zasebnih investitorjev. Občina je sicer že za lansko leto napovedala 17 stanovanj v mestnem središču, ki jih želi urediti na Glavnem trgu 2 in Dilančevi 3, a se je pri slednjem zapletlo. Prvi projekt na tem področju bo tako ureditev stanovanj v objektu na Glavnem trgu 2 v mestnem jedru. »Sredi leta smo pridobili gradbeno dovoljenje, z arhitekti smo zaključili projektno dokumentacijo, v kratkem sledi razpis za gradbena in izvajalska dela,« je pojasnil župan.

Dolnov namerava v Mrzli dolini zgraditi še dva bloka oz. 120 stanovanj, občina pa s Stanovanjskim skladom RS na tem območju urediti naselje Brod - Drage, ki bi zajemalo večstanovanjske in individualne objekte.