pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Brežice

Komunala Brežice na Slovenski turistični borzi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 08:56

Še danes in jutri v Termah Čatež poteka največji poslovni dogodek slovenske turistične industrije – SIW 2016, Slovenska turistična borza. Na povabilo organizatorja se tam predstavlja tudi Javno podjetje Komunala Brežice.

Komunala Brežice na 19. Slovenski turistični borzi predstavlja projekt »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, s katerim so nadgradili akcijo Zbornice komunalnega gospodarstva »Voda iz pipe«. Ta je projekt vključila v državno strategijo pobude »Skupaj za boljšo družbo«, kar pomeni, da ga bodo od letos na podoben način izvajala tudi druga komunalna podjetja. »Prav za to priložnost so naši zaposleni izdelali mini vodovodni stolp s pitnikom, iz katerega si lahko mimoidoči natočijo vodo iz pipe. Naša voda ni le kakovostna, je tudi zdrava in ena boljših v Sloveniji in širše,« je poudaril Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Brežiška komunala je z mini vodovodnim stolpom na inovativen način predstavila simbol mesta Brežice, ki v starem mestnem jedru stoji že 102 leti in že od daleč vabi obiskovalce. Je edini iz tega obdobja v Sloveniji in priča o inovativnem načinu reševanja preskrbe s pitno vodo na ravninskih predelih. Stolp je kar 70 let mestu in okolici zagotavljal kakovostno pitno vodo. Od leta 1983 te funkcije ne opravlja več, a je ostal simbol mesta in arhitekturna znamenitost, kulturni spomenik lokalnega pomena.