Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Koritnik podpisal najemno pogodbo za prostore Geodetske uprave

Piše: R.K.

Čas objave:
12.05.2021 12:11

Župan dr. Vladimir Prebilič je na delovnem obisku v Kočevju gostil ministra za javno upravo Boštjana Koritnika.

Ob tej priložnosti sta podpisala najemno predpogodbo za poslovne prostore v stavbi na Ljubljanski cesti 7, kamor se bo po obnovi preselila kočevska pisarna Geodetske uprave RS. Na delovnem srečanju sta se dotaknila tudi aktivnosti za digitalno preobrazbo in belih lis na področju občine ter projekta obnove stavbe Občine Kočevje na Ljubljanski cesti 26, v kateri ima prostore tudi upravna enota Kočevje. Minister se je v sklopu obiska srečal tudi z načelnico Gordano Tekavčič.

Občina Kočevje bo v letošnjem letu začela z rekonstrukcijo dotrajanega objekta na Ljubljanski cesti 7. Z investicijo se bo uredilo vizualno podobo objekta v nizu stavb in preprečilo propadanje stavbe ter poskrbelo za spomeniško-kulturno dediščino mesta. Hkrati se s podpisom predpogodbe z Ministrstvom za javno upravo zagotavlja tudi vsebina z dejavnostmi, ki so lokalnega pomena za občane kočevske in okoliških občin. Prostori v objektu, ki se nahajajo v pritličju in 1. nadstropju (240 m² površin), bodo oddani v najem Ministrstvu za javno upravo za namen delovanja Geodetske uprave v Kočevju. Mansardni del stavbe bo predvidoma namenjen potrebam Ministrstva za delo, družino in enake možnosti. Občina Kočevje je sicer prenovo objekta načrtovala že dalj časa. Prvi pogovori z Ministrstvom za javno upravo so stekli v letu 2019, a so se z začetkom epidemije in menjavo vlade zaustavili. Župan je zato ob podpisu predpogodbe izrazil veliko zadovoljstvo, da je minister Koritnik predlog in projekt občine prepoznal kot dober in da bodo tako lahko stavbi zagotovili ustrezno namembnost, pisarni Geodetske uprave in njihovim strankam pa ustrezne nove prostore.

Stavba s površino prostorov v izmeri 552 m² bo v celoti prenovljena in opremljena. Prav tako se uredijo pripadajoči funkcionalni prostori za dostop zaposlenih in strank in dvigalo. Investicija je ocenjena na dobrih 1,1 milijona evrov. Občine Kočevje pričakuje, da bo s prijavo na razpis Ministrstva za infrastrukturo za energetsko obnovo stavb uspela zagotoviti 160.000 evrov za sofinanciranje investicije. Začetek del je zato predviden po uspešnem kandidiranju na razpisu in podpisu pogodbe za sofinanciranje konec oktobra 2021. Zaključek del je načrtovan konec junija, novi uporabniki pa bi se v prenovljen objekt vselili z avgustom 2022. Sklenjena predpogodba z Ministrstvom za javno upravo RS nalaga obvezno sklenitev najemne pogodbe po zaključku investicijskih del oziroma do 31. 7. 2022. Najemna pogodba bo skladno z zakonodajo sklenjena za nedoločen čas. Višina najemnine pa bo znašala 1.677,06 evrov mesečno.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik o pomenu najema obnovljenih prostorov


Kočevski župan Vladimir Prebilič o poteku obnove in njenem financiranju