tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

ana maria mitic 4 Svet24.si

Ana Maria Mitič je razkrila skrivnost izgube ...

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

Novice Zagradec

Krajani Zagradca dobili novo lekarno

Piše: STA

Čas objave:
12.12.2018 06:15

Lekarna Ljubljana je svojim 52 enotam danes dodala še eno, Lekarniško podružnico Zagradec. To je pomembna pridobitev za krajane in krajanke tega kraja v občini Ivančna Gorica, so prepričani v Lekarni Ljubljana, saj je bila najbližja lekarna doslej v Žužemberku oziroma v Ivančni Gorici.

Kot so sporočili iz Lekarne Ljubljana, je njen direktor Marjan Sedej ob slovesnem odprtju nove lekarne izrazil veselje in ponos, a ob tem tudi ogorčenje nad dejstvom, da sta minili dve leti od vloge za verifikacijo do izdaje odločbe. Izdaja odločbe o verifikaciji je namreč upravni postopek, za katerega zakon predpisuje največ 60-dnevni rok. "Ministrstvo za zdravje nerazumljivo počasi odloča o zadevah, ki so tako rekoč formalnega značaja," je opozoril. Na tovrstne odločbe sicer čakajo še tri druge enote Lekarne Ljubljana.

Župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad se je ob tej priložnosti zahvalil Lekarni Ljubljana. "Z odprtjem nove lekarne v Zagradcu bodo občanke in občani tega suhokranjskega dela naše občine dobili lepo praznično darilo v tem decembrskem vzdušju. Po vzpostavitvi ene najsodobnejših lekarn v Ivančni Gorici je prišel čas, ko odpiramo še podružnično lekarno v Zagradcu. Z novo lekarno se bo kvaliteta ponudbe z zdravili na območju občine Ivančna Gorica še dodatno izboljšala," je dejal.

Ob slovesnem odprtju je Lekarna Ljubljana podelila tri donacije v skupni vrednosti 3000 evrov. Prejeli so jih Podružnična šola Zagradec, Kulturno-umetniško društvo Zagradec in Župnija Zagradec.