Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Krka bo enih: Zamenjali pacienta iz Trubarjevega doma upokojencev

Piše: R.K.

Čas objave:
16.09.2022 13:02

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Zamenjali pacienta iz Trubarjevega doma upokojencev; Na Kočevskem začenjajo Dnevi kočevarske kulture; Umrl Radko Polič - Rac.

SVET NA KRKI

Zaradi močnega četrtkovega deževja je vrata za obiskovalce do vključno ponedeljka zaprla Narodna galerija v Ljubljani. Kot je povedala direktorica galerije Barbara Jaki, je voda zalila strojnico in hodnike v kleti v vhodno avlo. Na srečo ni bila pri tem poškodovana nobena umetnina. Galerijo so zaradi varnosti začasno zaprli za obiskovalce.

Danes se začenja Evropski teden mobilnosti, ki letos poudarja pomen dobro povezanih skupnosti za dvig kakovosti bivanja. Posebno pozornost tokrat namenja mladim. Aktivnosti bodo potekale do 22. septembra, evropski pobudi pa se je letos pridružilo tudi 96 slovenskih občin.

KRKA DOMA

V Celju je v minulih dneh prišlo do izrednega dogodka - zamenjave identitete dveh bolnikov. Po prvih ugotovitvah so prejšnjo sredo iz Trubarjevega doma upokojencev Loka pri Zidanem mostu dva varovanca prepeljali v celjsko bolnišnico. Oba sta bila nepokretna, en bolnik je imel pljučnico, drugi pa okužbo sečil. Eden je bil neodziven in z demenco. Prevoz je še isti dan opravil Zdravstveni dom Sevnica. Kljub dvema izdanima nalogoma za prevoz, so oba bolnika v bolnišnico prepeljali z istim reševalnim vozilom. Dva dni kasneje je bila družina enega od bolnikov obveščena, da je njihov svojec umrl. Isti dan so svojci, ne da bi ga videli, v bolnišnici prevzeli pokojnikove osebne stvari. Svojcem pred tem obiska bolnika niso omogočili. V torek so bili svojci drugega bolnika obveščeni, da se je vrnil v dom starejših občanov. Bolnik je ob vrnitvi imel na roki zapestnico z napačnim imenom, zato so v domu o tem obvestili bolnišnico. Strokovni nadzor so uvedli v SB Celje, prav tako ministrstvo uvedbo strokovnega nadzora pričakuje od ZD Sevnica. Vodstvo celjske bolnišnice je odstopilo, premier Robert Golob pa morebitnega odstopa zdravstvenega ministra Bešiča Loredana ne bi sprejel. Ob tem iz vrst zdravstva in politike prihajajo pozivi k ureditvi razmer v zdravstvu.

V kočevski občini danes začenjajo Dneve kočevarske kulture, s katerimi skušajo ohranjati dediščino kočevskih Nemcev, ki so na območju Kočevja in okolice živeli do konca druge svetovne vojne. V treh dneh se bo v Kočevju in okolici zvrstilo več dogodkov, njihov častni pokrovitelj je predsednik Borut Pahor. 

Umrl je gledališki in filmski igralec Radko Polič - Rac. V Črnomlju rojeni Polič je svojo profesionalno pot začel leta 1965 v Študentskem aktualnem gledališču, po diplomi na ljubljanski na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo leta 1992 pa je igral ali gostoval na odrih različnih gledaliških hiš. Kmalu je postal član ansambla SNG Drama Ljubljana. Prejel je številne nagrade, med drugim je leta 2002 prejel Borštnikov prstan, leta 2007 Prešernovo nagrado za življenjsko delo. Zaznamoval je tudi slovenski film. Zaigral je v več kot 100 gledaliških predstavah in prav toliko filmih in radijskih igrah in se uveljavil kot karizmatičen igralec z izjemnim občutkom za oblikovanje večkrat protislovne človeške usode.

Osrednja informativna oddaja, 16.9.2022