mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Krka ob enih: Podkev za srečo prinesla doživljajski park

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Podkev za srečo prinesla doživljajski park; Pahor Gasilski zvezi Črnomelj vročil zahvalo predsednika; Požar na območju Ribnice povzročil za več 10.000 evrov škode.

SVET NA KRKI

Inštitut 8. marec je dopoldne v državni zbor prinesel več kot 5000 overjenih podpisov državljank in državljanov, ki so jih zbrali za vložitev predlogov sprememb zakona o osnovni šoli in novele zakona o šolski prehrani. S predlogoma želijo zagotoviti brezplačna kosila za vse otroke.

Ob današnjem mednarodnem dnevu za izkoreninjenje revščine, ki poteka pod geslom Dostojanstvo za vse tudi dejansko, se tako v Sloveniji kot svetu vrstijo pozivi k odpravljanju revščine, ki jo je pandemija covida-19 še poglobila. Revščina ni nekaj, čemur se ni mogoče izogniti, ampak je posledica določenih odločitev pristojnih, so kritični v ZN.

KRKA DOMA

V okviru projekta Podkev za srečo so v Konjeniškem centru Češča vas minuli petek odprli nov doživljajski in senzorični park z učno potjo, ki je prilagojena slepim in slabovidnim. Gre za projekt ureditve dela površin v športno rekreacijskem parku, ki bo povezoval konjeniški center na eni in turistično bivanjski del na drugi strani. Slepi in slabovidni so na dogodku praktično prikazali uporabo senzorične poti in na ta način obeležili tudi praznovanje svetovnega dne bele palice. Po besedah novomeškega župana Gregorja Macedonija senzorični park zajema površine, kjer bodo slepi in slabovidni z določenimi elementi z učne poti izvajali svoje delavnice in člani spoznavali naravno okolje. Gre za projekt v sklopu mehanizma razvoja podeželja, iz katerega je občina pridobila slabih 90.000 evrov, celotna vrednost pa je znašala okoli 150.000 evrov.

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil svečane akademije ob 110. obletnici ustanovitve Gasilske zveze Črnomelj. Čestital je črnomaljskim gasilkam in gasilcem ob visokem jubileju zveze in poudaril, da je njihovo poslanstvo nenadomestljivo in da v skupnosti uživajo poseben ugled. Gasilski zvezi Črnomelj je vročil zahvalo predsednika za srčno izpolnjevanje poslanstva gasilk in gasilcev, ki varujejo življenja in premoženje ljudi ter s svojim junaštvom navdihujejo skupnost. Zahvalo je v imenu zveze sprejel njen predsednik Boris Kambič. Na slovesnosti so podelili jubilejne plakete in posebna priznanja Gasilske zveze Črnomelj, zlati plamen in kaplji dobrote. Kapljo dobrote je prejel predsednik Pahor za posebej uspešno sodelovanje pri krepitvi gasilske organizacije.

V požaru, ki je v noči s petka na soboto izbruhnil v podjetju na območju Ribnice, je nastalo za več 10.000 evrov materialne škode. Po doslej znanih podatkih je zagorelo v delu proizvodnega obrata, v katerem obdelujejo lesne izdelke. Del objekta je pogorel v celoti, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Policisti, ki so bili o požaru obveščeni v petek nekaj po 23. uri, so opravili ogled požarišča, pri tem pa niso zaznali znakov, da bi bil požar posledica kaznivega dejanja. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali pri ljubljanski policijski upravi.

Osrednja informativna oddaja, 17.10.2022