duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Novice Novo mesto

Krka podarila za 220.000 evrov razkužila

Piše: Krka d.d.

Čas objave:
06.04.2020 14:57

Tudi v farmacevtski družbi Krka si prizadevajo za omilitev pandemije bolezni, ki jo povzroča koronavirus. Zavodu RS za blagovne rezerve in Upravi RS za zaščito in reševanje so donirali 15 ton vsestranskega visoko aktivnega razkužila Ecocid Sv vrednosti 220.000 EUR.

V času, v katerem se iz dneva v dan srečujemo z negotovostjo, so tako za daljše obdobje zagotovili dovolj sredstva za razkuževanje v vseh slovenskih zdravstvenih domovih, bolnišnicah in domovih za starejše občane. S tem dejanjem želijo tudi v Krki prispevati k večji varnosti in zaščiti bolnikov, zdravstvenega osebja in vseh, ki si s svojim delom prizadevajo zajeziti širjenje virusa. Obenem pa si z veliko odgovornostjo prizadevajo, da kljub pandemiji COVID-19 Sloveniji in drugim državam nemoteno zagotavljajo življenjsko potrebna zdravila.

Razkužilo Ecocid S zagotavlja varno in učinkovito zaščito pred virusi pa tudi pred bakterijami in glivicami. Gre za biocidni izdelek, ki je plod Krkinega znanja in razvoja in veseli so, da lahko v teh dneh, ko v državi primanjkuje tovrstnih sredstev, z donacijo priskočijo na pomoč slovenskim ustanovam. Več o uporabi razkužila je na voljo na Krkini spletni strani.

Za Krko kot eno vodilnih mednarodnih generičnih farmacevtskih podjetij neprekinjeno poslovanje in zagotavljanje zdravil za 50 milijonov bolnikov po vsem svetu predstavlja veliko odgovornost. Zavedajo se posebnega družbenega pomena njihove panoge, ki se zlasti v današnjih razmerah ne sme zaustaviti. Zato kljub zmanjšanju števila prisotnih sodelavcev nadaljujejo s proizvodnjo in v polnem obsegu kljub pandemiji COVID-19 zagotavljajo oskrbo z njihovimi zdravili, da bodo na voljo vsem, ki jih potrebujejo.
Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je ob tem povedal: »Poleg resnega pristopa k skrbi za zdravje sodelavcev ter pomoči ustanovam pri zajezitvi koronavirusa je v dani situaciji eden Krkinih ključnih ciljev zagotovitev ustrezne oskrbe z zdravili tako na domačem kot tudi ostalih trgih. V največji možni meri si prizadevamo, da oskrbovalna veriga poteka nemoteno, saj le tako lahko Sloveniji in drugim državam zagotavljamo prepotrebna zdravila.«

Kot največji oskrbovalec slovenskega trga z zdravili so ves čas v stikih s slovensko Javno agencijo za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP). Trgu zagotavljajo skoraj 26 % vseh zdravil, predpisanih na recept oz. 120 zdravilnih učinkovin.
Celotno pot svojih izdelkov obvladujejo z vertikalno integriranim poslovnim modelom, ki se je tudi tokrat izkazal kot prava pot. Z razvojem, kontrolo kakovosti, dobro organizirano oskrbovalno verigo, številnimi lastnimi proizvodnimi zmogljivostmi, trženjsko-prodajnimi aktivnostmi in podpornimi dejavnostmi tudi v tem času pokrivajo širok spekter procesov in dejavnosti na globalni ravni. V tem obdobju negotovosti se še bolj trudijo, da bi dobava zdravil ostala nemotena in s tem tudi zdravljenje bolnikov.