kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

dm1 Njena.si

Sveža resnica o skrivnostnem možu z masko

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Novice Šmarješke Toplice

Krnčeva o sklicu konstitutivne seje občinskega sveta

Piše: Mag. Bernardka Krnc

Čas objave:
16.01.2019 10:11

Županja Bernardka Krnc je poslala odgovor na sklic konstitutivne seje občinskega sveta Občine Šmarješke Toplice. Njeno sporočilo za javnost objavljamo v celoti.

»Skladno s 15. členom Statuta Občine Šmarješke Toplice prvo sejo občinskega sveta skliče prejšnji župan najkasneje v 30 dneh po lokalnih volitvah, Poslovnik o delu občinskega sveta pa v 8. členu določa rok 20 dni. Lokalne volitve so zaključene z dnem, ko Občinska volilna komisija poda Poročilo o izidu volitev, kar je bilo v konkretnem primeru dne 19.12.2018 in mi je bilo vročeno 20.12.2018. Prva seja novega občinskega sveta je bila z moje strani sklicana znatno pred iztekom navedenega roka, določenega v statutu in Poslovniku o delu občinskega sveta, in sicer sem sejo sklicala dne 28.12.2018, torej 8 dni po datumu prejema Poročila o izidu volitev, kar je tudi pred iztekom priporočenega roka za sklic, ki ga je v svojih stališčih podajal dr. Roman Lavtar z Ministrstva za javno upravo, to je roka 10 dni po oddaji poročila OVK o volitvah. Pri datumu seje oziroma terminu za sklicano sejo sem upoštevala določbo 2. odst. 28. člena Poslovnika o delu občinskega sveta Občine Šmarješke Toplice, ki določa, da se seje skliče za zadnjo sredo v mesecu, kar v mesecu januarju 2019 predstavlja sreda, 30.01.2019, torej dan, na katerega je sklicana seja.

Očitki o nezakonitem in nedopustnem ravnanju so torej povsem neutemeljeni in brez pravne podlage ter očitno podani z drugimi interesi, zlasti z namenom blatenja mojega dobrega imena. Pravno mnenje, na katerega se sklicujete, pa je podano pavšalno in brez pregleda relevantnih pravnih aktov občine, ki so vsem javno dostopni in so bili tudi objavljeni v Uradnem listu RS.«