ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Novice Krško

FOTO: Krška nuklearka spet v omrežju in s polno močjo

Piše: STA

Čas objave:
30.07.2018 10:09

Nuklearna elektrarna Krško (Nek), ki so jo zaradi preventivne odstranitve merilnih priključkov z glavnih transformatorjev v noči na nedeljo kratkotrajno izključili iz omrežja, je spet v omrežju. Po opravljenih delih so jo v nedeljo opoldne vnovič vključili v elektroenergetski sistem, sinoči pa je že dosegla polno moč, so danes sporočili iz Neka.

V Neku so zapisali, da so elektrarno v noči na nedeljo za nekaj ur izključili iz omrežja, da so omogočili korektivna dela na sistemu spremljanja meritev glavnega transformatorja GT 2, ki je med obratovanjem pod visoko napetostjo.

Pojasnili so, da so morali elektrarno za nekaj ur izključiti iz omrežja, da bi lahko začasno odstranili priključke za meritev visoke napetosti na skoznikih obeh transformatorjev, kjer je na merilni liniji visoke napetosti skoznika oz. vertikalnega izolatorja prihajalo do občasne izgube signala.

Ker je to ena od več meritev, je obratovanja elektrarne možno tudi brez nje, so pristavili.Dokončno sanacijo z zamenjavo vseh priključkov bodo izvedli med prihodnjim remontom. Do takrat bodo izpopolnili tudi projektno rešitev nadzornega sistema transformatorjev, so napovedali.

Ob napovedi omenjenih preventivnih del so poudarili, da preventivna izključitev elektrarne iz omrežja ni bila povezana z njenim stanjem, temveč le z odstopanjem delovanja nadzornega sistema transformatorja, ki na podlagi meritev zagotavlja informacije o stanju transformatorjev.

Ocenili so tudi, da Nek po spomladanskem remontu obratuje stabilno in s polno močjo.