kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Krški policisti prijeli tatove

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2022 07:51

V trgovskem centru je kradlo več oseb, med njimi tudi 21-letnica, ki je bila nasilna do prodajalke.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Krškem zasegli motorno kolo kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj roparske tatvine, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli tatove

Policiste PP Krško so okoli 11. ure poklicali na pomoč iz trgovskega centra v Krškem, kjer naj bi neznanci ukradli več artiklov. Takoj so se odzvali, pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev in jih prijeli na območju Krškega. Ugotovili so, da je 21-letnica v otroški voziček zložila več artiklov in brez plačila zapustila prodajalno. Njeno početje je opazila prodajalka in jo pozvala k vračilu ukradenega, vendar jo je 21-letnica udarila in pobegnila. Policisti so ugotovili tudi identiteto štirih sostorilcev in jim zasegli skrite ukradene predmete. Zoper peterico bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča je v noči na 11. 4. nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 280 litrov goriva.

V Šmalčji vasi na območju PP Šentjernej je med 1. 4. in 11. 4. neznanec vlomil v skladiščne prostore in odtujil večje številno opažnih plošč. Lastnika je oškodoval za več kot 5000 evrov.

Med 6. 4. in 11. 4. je na Ragovski ulici v Novem mestu nekdo vlomil v klet stanovanjskega objekta in odtujili visokotlačni čistilnik.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Ponikve, Rigonce in Loče (PP Brežice) izsledili in prijeli 14 državljanov Kube, 11 državljanov Irana in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.