Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško

Krški romski vrtec Kerinov grm bo deloval tudi po novem letu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
29.12.2015 09:55

Romski otroški vrtec Kerinov grm v krški občini, ki so ga zaradi nedorečenega financiranja med dvema finančnima obdobjema v začetku meseca za teden dni zaprli, bo po novem letu normalno deloval.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport naj bi njegovo financiranje z denarjem novega finančnega obdobja zagotovilo do leta 2020.

Delovanje vrtca, ki deluje v okviru projekta Skupaj do znanja - uresničevanje ciljev strategije vzgoje in izobraževanja Romov v RS, tega pa vodi Center šolskih in obšolskih dejavnosti Ljubljana, je začasno decembra omogočila Občina Krško.

Tamkajšnji župan Miran Stanko je za STA danes povedal, da so na ministrstvu za izobraževanje zagotovili, da bo vrtec po novem letu nadaljeval s svojim delom. Denar za njegovo delovanje naj bi pristojno ministrstvo zagotovilo v okviru novega tovrstnega projekta, njegove zaposlene pa naj bi prezaposlili na omenjeni center.

Stanko je še dodal, da je ministrstvo krški občini zagotovilo, da bodo s projektom romskega otroškega vrtca Kerinov grm nadaljevali do konca nove evropske finančne perspektive oziroma do leta 2020.


Po podatkih centra šolskih in obšolskih dejavnosti je vrtec v Kerinovem grmu namenjen romskim otrokom v starosti od 2. do 5. leta, dela opravlja devet zaposlenih, od teh pet romskega rodu. V vrtec so v začetku novega šolskega leta vključili 21 otrok, hkrati pa v tej vrtčevski enoti izvajajo tudi učno pomoč za šolske otroke.

Vrtec deluje v za tovrstno delo urejenem objektu z zunanjimi igralnimi površinami, ima usposobljeno osebje in zagotovljeno zadostno število otrok, za katere imajo urejene malice in kosila.

Projekt Skupaj do znanja povezuje in nadgrajuje različne dejavnosti s področja vzgoje in izobraževanja Romov. Vključuje dejavnosti romskih pomočnikov po šolah in otroških vrtcih ter dejavnosti romskih izobraževalnih inkubatorjev v okoljih, kjer živijo romske skupnosti. Kot novost uvaja obšolske dejavnosti.

Projekt je namenjen razvijanju in nadgradnji inovativnih ter nadomestnih oblik vzgojno-izobraževalnega dela za uspešnejše vključevanje romskih otrok in učencev v sistem vzgoje in izobraževanja.