državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Ljubljana

Krški step plesalci izbrani za malo skupino leta PZS

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2016 15:34

V ponedeljek, 7.3.2016, je v Festivalni dvorani v Ljubljani potekala tradicionalna podelitev nagrad Plesne zveze Slovenije najboljšim plesalcem za leto 2015. Na prireditev so bili vabljeni tudi step plesalci Plesnega kluba Lukec iz Krškega, ki so prejeli kar nekaj prestižnih nagrad.

Step mala skupina Happy je za osvojitev naslova evropskih in svetovnih prvakov prejela nagrado za malo skupino leta ter zlato plaketo za vrhunske dosežke v letu 2015. Srebrno plaketo sta za osvojeno 2. mesto na EP med pari prejela Luka Vodlan in Brina Lukež. Bronasto plaketo pa je prejel solist Luka Vodlan za osvojitev 3. mesta na svetovnem prvenstvu. Posebno priznanje je prejel tudi koreograf male skupine leta Sebastijan Vodlan.

Mala skupina leta je v letu 2015 s koreografijo Happy osvojila vse kar lahko v enem letu osvojimo, naslov državnih, evropskih in svetovnih prvakov. Skupino sestavljajo plesalci Luka Vodlan, Brina Lukež, Dana de Costa, Sara Jurkas Omerzo ter trener, plesalec in koreograf Sebastijan Vodlan. Skupina v isti sestavi pleše drugo leto, sicer pa se je projekt male step skupine pod taktirko Sebastijana v PK Lukec začel leta 2011. Osvojitev naslovov pomeni potrditev odlične šole stepa in vzgoje plesalcev v PK Lukec ter je motivacija za nadaljnje delo z mladimi v tej plesni disciplini. Plesalci ne počivajo na lovorikah in že kujejo načrte za ubranitev naslovov, kar pa bo vse prej kot lahko.