Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

Krški svetniki izbirali kandidata za svetnika v Državnem svetu RS

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2017 15:08

Krški svetniki so na včerajšnji seji med drugim izbrali krškega kandidata za člana Državnega sveta RS in odločili, da bo to Vlado Bezjak.

Na včerajšnji 26. redni seji Občinskega sveta Občine Krško so svetnice in svetniki med drugim izbrali krškega kandidata za člana Državnega sveta RS – predstavnika lokalnih interesov 20. volilne enote. Izbirali so med mag. Natašo Šerbec in Vladom Bezjakom, ki je prejel glas več.

Med desetimi kandidati za predstavnike (elektorje) Občine Krško v volilno telo za volitve člana Državnega sveta RS pa so izbrali Vlada Grahovca, Jožeta Olovca, Boštjana Pirca, Jožeta Slivška, Ano Somrak in Jožeta Žabkarja.

Med drugim so potrdili tudi Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji občinskih cest ter osnutek odloka o spremembi Odloka o občinskih javnih cestah ter drugih javnih površinah v občini Krško.

Pri točki o volitvah in imenovanjih pa so v svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Koprivnica potrdili Katjo Bogovič, Blaža Sotoška in Romana Strnada, v svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Podbočje Janeza Barbiča, Tadeja Radkoviča in Anuško Vrhovšek, v svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Glasbena šola Krško Draga Gradiška, Aleša Zajca in Anjo Žabkar, v svet javnega zavoda Posavski muzej Brežice pa Darjo Planinc.