Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Krški svetniki na 29. seji o kolesarski povezavi med Krškim in Kostanjevico na Krki

Piše: Občina Krško

Čas objave:
02.02.2018 13:49

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Krško so na včerajšnji 29. redni seji med drugim sprejeli odlok o porabi sredstev proračunske rezerve leta 2018 za odpravo posledic naravnih nesreč na občinski infrastrukturi in dali zeleno luč za projekt kolesarske povezave med Krškim in Kostanjevico na Krki.

S ciljem izboljšati pogoje za kolesarjenje in prispevati k trajnostni mobilnosti sta se občini Krško in Kostanjevica na Krki odločili za naložbo v izgradnjo kolesarske povezave med Krškim in Kostanjevico na Krki v dolžini 19,5 kilometrov, od tega dobrih 14, 4 kilometra na območju občine Krško. Trasa kolesarske povezave je predvidena od Krškega z večnamenske poti pri stadionu Matije Gubca do Žadovinka, skozi Brege, Drnovo, skozi industrijsko cono Drnovo -vzhod, na rondo Drnovo do Velike vasi, nato v Mali Podlog, po nadvozu čez avtocesto, o obstoječi poti do Velikega Podloga, skozi Pristavo ob regionalni cesti do Križaja in od Križaja do Kostanjevice po kolesarski stezi, ki bo potekala vzporedno z regionalno cesto. V Kostanjevici se del te poti razcepi še proti Prekopi. Ocena naložbe znaša 5,5 milijona evrov, izvajala pa naj bi se v letih od 2018 do 2023. Občini se bosta s projektom, za katerega je občinski svet sprejel sklep o potrditvi dokumenta identifikacije investicijskega projekta, prijavili na javni poziv ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Dogovor za razvoj regij. Na tem razpisu bosta občini lahko pridobili nepovratna sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 80 % in države v višini 20 %. Strošek občin naj bi bil le DDV, kar za občino Krško pomeni nekaj več kot 548.000 evrov.

Potrdili tudi predlog naložbe v celovito ureditev kanalizacijskega sistema v Krškem ter na Senovem in Brestanici

Občinski svet je sprejel tudi predlog Sklepa o potrditvi Dokumenta identifikacije investicijskega projekta - Povečanje stopnje priključenosti na obstoječe čistilne naprave, ki bo prav tako vključen v regijske projekte, natančneje v obseg sredstev kohezijske politike 2014 – 2020.

Predmet investicije je tako izgradnja sekundarne fekalne kanalizacije od obstoječih stanovanjskih objektov do že zgrajenega primarnega kanala, ki odvaja odpadno vodo do obstoječih čistilnih naprav, in sicer na območjih kanalizacije Krško - desni breg in Leskovec v dolžini 2413 m in dve črpališči ter na območju kanalizacije Senovo Brestanica - naselje Senovo v dolžini 4522 m in tri črpališča.

Letos 354.000 evrov proračunske rezerve za sanacije plazov in usadov

Iz proračunske rezerve bo na podlagi sprejetega odloka Občina Krško za odpravo posledic naravnih nesreč na občinski infrastrukturi namenila 354.000 evrov, in sicer za sanacijo usada na cesti v Dolenjem Leskovcu, odcep Klenovšek, plazu Šedem, odcep Krajnc, sanacijo ceste Spodnja Libna, odcep Grabner – Klinec – Pečnik, Sloka cesta, sanacijo plazu v Dolenjem Leskovcu hišna številka 61 in 62 ter za izdelavo geomehanskih raziskav, projektne dokumentacije in izvajanje nadzora nad sanacijo plazov.

Med drugim so svetnice in svetniki v svet javnega zavoda Center za socialno delo Krško kot predstavnico lokalne skupnosti izvolili Ano Nušo Masnik.