pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Krško

Krški svetniki o nadaljnjih aktivnostih za novo knjižnico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.09.2015 09:08

Krški občinski svetniki so na včerajšnji 9. redni seji med drugim govorili o dosedanjih in nadaljnjih aktivnostih glede izgradnje nove knjižnice v Krškem.

V letošnjem letu je občinski svet izglasoval sklep, da se občinska uprava oz. župan dodatno pogaja glede višine cene zemljišča v starem mestnem jedru z izhodiščno ceno 185.000 evrov za potrebe nove knjižnice. Kasneje sklep za odkup zemljišča v višini 181.000 evrov na korespondenčni seji ni bil sprejet, kar je imelo za posledico zavrnitev zahteve za izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo nove knjižnice.

Kot je pojasnil župan občine Krško Miran Stanko, sta kot možni lokaciji za knjižnico poleg novogradnje v starem mestnem jedru tudi obstoječa lokacija s širitvijo znotraj kapucinskega samostana in pa ponudba lastnika, da se knjižnica preseli v objekt Alufinala v industrijski coni. Po razpravi o vseh treh možnostih je občinski svet sprejel sklep, da občinska uprava v roku treh mesecev pripravi investicijsko dokumentacijo, s katero bo preverila možnosti vlaganj za širitev knjižnice v kapucinskem samostanu, medtem ko so možnost selitve knjižnice v objekt Alufinala izločili.

Na pobudo svetnika Jožeta Olovca pa so svetnice in svetniki izglasovali tudi sklep, da v roku treh mesecev občina dokonča pogajanja z lastnico nepremičnine v izmeri 909 m2 v starem mestnem jedru do vrednosti 185.000 evrov za potrebe zaokrožitve območja nepremičnin v lasti občine Krško za potrebe umeščanja centralnih oz. mestotvornih dejavnosti. Po pogajanjih bo končno ceno s sklepom potrdil občinski svet.

Sprejeli odlok o OPPN za umestitev stanovanjsko-poslovnega objekta na Vidmu

Med drugim so sprejeli tudi odlok o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za umestitev novega stanovanjsko-poslovnega in poslovnega objekta na območju Vidma v bližini hotela City z dodatnimi parkirišči za okoliške prebivalce, kjer naj bi poleg trgovskih dejavnosti na pobudo svetnikov bile možne tudi dejavnosti izvenbolnišnične zdravstvene oskrbe.

Med drugim so svetnice in svetniki sprejeli predlog letnega proračuna za letošnje leto za obdobje od januarja do junija 2015 ter sklep o dodelitvi ostanka premoženja Ustanove štipendijska fundacija Adama Bohoriča Krško. Podali so soglasje k imenovanju Mitje Valentinca za direktorja Mladinskega centra Krško in članov uprave Ustanove štipendijska fundacija Adama Bohoriča Krško Ano Somrak in Jožeta Olovca.