Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Krško s priznanjem Mesta mestom

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2021 15:10

Ureditev mirujočega prometa v okolici OŠ Jurija Dalmatina Krško med najboljšimi slovenskimi praksami trajnostnega urbanega razvoja

Inštitut za politike prostora (IPoP) je včeraj pripravil virtualni sejem dobrih praks Mesta mestom, na katerem so se z dobrimi praksami trajnostnega urbanega razvoja predstavila slovenska mesta oz. občine, med njimi tudi Občina Krško. Romana Pečnik z oddelka za gospodarsko infrastrukturo je na sejmu predstavila projekt ureditve mirujočega prometa v okolici OŠ Jurija Dalmatina Krško. Izmed 29 praks slovenskih občin je bil ta projekt izbran med 15 najboljših, ki so prejele priznanja Mesta mestom.

Kot so poudarili na Inštitutu za politike prostora, se mesta soočajo s podobnimi izzivi, zato si želijo spodbuditi medsebojno učenje in prenos preizkušenih rešitev. Dobre prakse, ki odgovarjajo na pogoste zadrege slovenskih mest in imajo velik potencial za prenos, zbirajo v seriji katalogov Mesta >> mestom. V prvem katalogu so objavili izbor praks iz povečini tujih mest, ki jih je nagradil program URBACT. V drugem katalogu pa so zbrali prakse, s katerimi so se sodelavci IPoP srečali pri svojem delu s slovenskimi občinami.

V prepričanju, da imajo slovenske občine ogromno navdihujočih praks, ki jih še ne poznamo, so za tretji katalog jeseni 2020 objavili razpis. Med prijavljenimi 29 praksami so izbrali 15 najboljših, med katere se je uvrstila tudi Občina Krško s projektom ureditve mirujočega prometa v okolici OŠ Jurija Dalmatina Krško.