kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Maribor/Novo mesto

Krvodajalske akcije tečejo naprej in ostajajo ključnega pomena

Piše: STA

Čas objave:
02.04.2020 14:14

Krvodajalske akcije in odvzemi krvi v centrih za transfuzijo ob dodatnih obremenitvah zdravstvenega sistema zaradi novega koronavirusa tečejo naprej, a na prilagojen način. Organizatorji pozivajo javnost, da so sveže zaloge krvi nujno potrebne in da so uvedli ustrezne zaščitne ukrepe, zato naj ljudje še naprej darujejo kri.

Nadaljujejo se tudi študentske krvodajalske akcije, a prav tako v prilagojeni obliki. Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom Častim pol litra! pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

"Krvodajalci, katerih krvna skupina se potrebuje, bodo o tem obveščeni preko sporočila SMS. Pozivamo vse študente, da se v čim večjem številu odzovejo na poziv, saj je v tem obdobju, ko krvi primanjkuje, tovrstno plemenito dejanje še toliko več vredno. V kolikor krvodajalci ne bodo prejeli sporočila, lahko tudi sami kontaktirajo center za transfuzijsko medicino in se dogovorijo za termin," je danes sporočila vodja študentske krvodajalske akcije v Mariboru Lucija Božnik.