sprememba Dobra karma

Saturn se obrača direktno, kar za nas pomeni ...

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 26. septembra

bojan pozar-pl Reporter.si

Bojan Požar laže hitreje kot teče: Izmislil si ...

harmonikar marko, najlepsemestonasvetu Svet24.si

Janković utišal ulične muzikante

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

ralph-in-meggie, pesem-ptic-trnovk, igralec-george-richard-chamberlain Njena.si

Pesem ptic trnovk: Takšna sta danes glavna ...

Novice Maribor/Novo mesto

Krvodajalske akcije tečejo naprej in ostajajo ključnega pomena

Piše: STA

Čas objave:
02.04.2020 14:14

Krvodajalske akcije in odvzemi krvi v centrih za transfuzijo ob dodatnih obremenitvah zdravstvenega sistema zaradi novega koronavirusa tečejo naprej, a na prilagojen način. Organizatorji pozivajo javnost, da so sveže zaloge krvi nujno potrebne in da so uvedli ustrezne zaščitne ukrepe, zato naj ljudje še naprej darujejo kri.

Nadaljujejo se tudi študentske krvodajalske akcije, a prav tako v prilagojeni obliki. Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom Častim pol litra! pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

"Krvodajalci, katerih krvna skupina se potrebuje, bodo o tem obveščeni preko sporočila SMS. Pozivamo vse študente, da se v čim večjem številu odzovejo na poziv, saj je v tem obdobju, ko krvi primanjkuje, tovrstno plemenito dejanje še toliko več vredno. V kolikor krvodajalci ne bodo prejeli sporočila, lahko tudi sami kontaktirajo center za transfuzijsko medicino in se dogovorijo za termin," je danes sporočila vodja študentske krvodajalske akcije v Mariboru Lucija Božnik.