Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Trebnje

Kultura potrebuje Kulturni dom Trebnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.05.2016 16:57

Včeraj je bila v dvorani Stik okrogla miza, na kateri so govorili o tem, kako bi kulturnikom v Trebnjem pomagali rešiti zagato s prostorom.

Zainteresirani javnosti oziroma občanom, ki delujejo na področju kulture ali se z njo ljubiteljsko ukvarjajo, so z okroglo mizo želeli omogočiti, da povedo svoje mnenje in predloge ter poiščejo primerno rešitev. Na zadnji seji občinskega sveta so med drugim namreč razpravljali tudi o tem, kako bi kulturnikom pomagali rešiti težavo s prostorom.

Nov kulturni dom oziroma center naj bi bil v Trebnjem zgrajen v naslednjih 5 do 6 letih, odvisno od finančnih zmožnosti. "Za vmesno obdobje pa je poiskati rešitev, ki bo kulturnikom v Trebnjem zagotovila dvorano z 250 sedeži. Ena od možnih rešitev je dogovor z Župnijo Trebnje za najem Kulturnega doma Trebnje," so v sporočilu za javnost zapisali na Občini Trebnje.

Kulturniki so se v debati strinjali, da podpirajo načrte za nov kulturni center, a poudarili, da tudi do izgradnje novega kultura v občini nujno potrebuje primeren prostor. Povedali so, da je oprema v Kulturnem domu Trebnje dotrajana in neprimerna za nastope in bi jo bilo treba nujno zamenjati, da bi bil prostor primeren za uporabo in nastope.

"S strani prisotnih učiteljev smo dobili odziv, da nujno potrebujemo primeren prostor - dvorano za kulturno delo, v kateri bodo otroci lahko vadili svoje nastope in se tudi predstavili na odru. Le tako bodo otroci pri kulturnem in glasbenem udejstvovanju lahko dosegali še boljše oziroma odlične rezultate. Ravno tako so se vsi strinjali, da bo sedanji Kulturni dom Trebnje še kako prišel prav tudi po pridobitvi novega, ali če se izrazimo v žargonu 'ima tudi vsak nogometni stadion vadbeno igrišče'," so še zapisali v sporočilu za javnost.