profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

dr Odkrito.si

Dr. Rashid Buttar - NEPOJASNJENA smrt zdravnika, ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Novice Novo mesto

AVDIO:Kulturni center Janeza Trdine z dodatnim prizoriščem in ponudbo

Piše: STA

Čas objave:
09.04.2019 14:12

V Kulturnem centru Janeza Trdine, ki deluje v okviru občinskega Zavoda Novo mesto, so v prenovljeni in energetsko sanirani avli nedavno uredili nov prireditveni prostor in ga združili z gledališko kavarno. Novo prizorišče je namenjeno kulturnim prireditvam, ki sodijo v bolj intimno in komorno okolje, hkrati pa medgeneracijskemu srečevanju.

Vršilka dolžnosti direktorice Zavoda Novo mesto Jasna Dokl Osojnik je na današnji novinarski konferenci povedala, da so novi prireditveni prostor, ki vključuje tudi vhodno teraso, namenili prireditvam, ki do zdaj v Novem mestu niso našle pravega prostora. Za naložbo so odšteli 120.000 evrov.

Koordinator za kulturo Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je med novimi načrtovanimi programi navedel ustvarjalne delavnice, umetniške postavitve, vključevanje mladih, nove festivalske programe in komorne nastope.


V akustični avli so sicer postavili manjši oder in uredili parter za do 120 obiskovalcev, prizorišče pa je po njegovem primerno tudi za komorno klasično glasbo in klasično petje. Oder je večnamenski in ga lahko odprejo tudi navzven proti terasi, prostor pa je primeren tudi za konference, predavanja, manjše kongrese, nastope komikov, debate in pogostitve.

Oder zapolnjuje vrzel med veliko Trdinovo dvorano, ki sprejme nekaj manj kot 370 obiskovalcev, in drugimi manjšimi prizorišči novomeškega kulturnega centra, je še povedal Makovac.

Po podatkih Zavoda Novo mesto je nova gledališka kavarna med delavniki odprta od zjutraj do 11. ure zvečer. Ob sobotah je odprta dopoldne oziroma se bo ob koncih tedna prilagaja prireditvenemu dogajanju.

Koordinator za kulturo Zavoda Novo mesto Aleš Makovac o novi pridobitvi

Koordinator za kulturo Zavoda Novo mesto Aleš Makovac o novi pridobitvi