sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Luka Basi Njena.si

Luka Basi skočil med razgaljene oboževalke

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Dolenjske Toplice

Lani uresničili skoraj vse, kar so načrtovali

Piše: Dolenjski list, Rok Nose

Čas objave:
11.06.2020 17:38

Občinski svet Dolenjskih Toplic je na včerajšnji seji potrdil zaključni račun lanskega proračuna, iz katerega izhaja, da je občina realizirala 94 odstotkov načrtovanih prihodkov, in sicer 5,1 milijona evrov, ter skoraj 96 odstotkov načrtovanih odhodkov v višini 6,9 milijona evrov. »Preživeli smo, ni bilo enostavno. Zahvaljujem se za razumevanje, da ste med letom potrdili tudi dva rebalansa,« je svetnikom dejal župan Franc Vovk.

Občinski svet je včeraj sprejel tudi pravilnik o sofinanciranju programov in projektov na področju kulture, s katerim se določajo pogoji sofinanciranja, postopek dodelitve proračunskih sredstev ter merila in kriteriji za vrednotenje in izbor programov oz. projektov na področju kulture, ki se sofinancirajo iz proračunskih sredstev občine. Prav tako so se strinjali z novim pravilnikom o uporabi Kulturno-kongresnega centra. Prejšnji, ki je bil sprejet leta 2015, ni bil usklajen z veljavno zakonodajo. Kot je povedal župan, bodo morali vsi uporabniki prostorov oz. opreme plačevati najemnino. Kaj bo to pomenilo za društva in njihovo delovanje, če bodo morala odslej plačevati uporabo občinskih prostorov, se je spraševala Mojca Šenica (SD). Boji se, da bo za kakšno društvo to velik strošek. A kot je poudaril župan, bodo društva ali druge organizacije preko občinskih razpisov lahko dobile povrnjen denar.

Svetniki so se seznanili tudi z delom organa skupne občinske uprave Suhe krajine in medobčinskega inšpektorata in redarstva ter s poročili Zdravstvenega doma Novo mesto in Štaba civilne zaščite občine v času epidemije novega koronavirusa.