atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

Legendarni Željko Pervan do solz nasmejal dvorano

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.08.2015 17:21

S svojim značilnim ostrim in kritičnim, na trenutke črnim humorjem je hrvaški komik navdušil belokranjsko občinstvo. V Klubu belokranjskih študentov so veseli, da je dogodek združil vse generacije in v Belo krajino prinesel dobro voljo.

Nastop priljubljenega hrvaškega komika je bil izpeljan v razprodani dvorani ZIK Črnomelj, na kar so v Klubu belokranjsih študentov še posebno ponosni. Pervan, ki je celoten nastop govoril v hrvaščini, se je dotaknil predvsem političnega in družbenega dogajanja v svoji domovini, najboljše pa so bile sprejete šale na račun odnosov Hrvaške do sosednjih držav in moškemu diametralno nasprotujočega si ženskega sveta. Eden najbolj znanih komikov na področju Balkana je presenetljivo uporabil nemalo starih in vsem dobro znanih šal, kar je na trenutke povzročalo pomanjkanje vedno dobrodošlih improvizacijskih vložkov.

Kljub temu je občinstvo Pervana sprejelo z navdušenjem in pogostimi aplavzi. Kot kaže so Belokranjci od legende stand-upa pričakovali ravno to, kar so spremljali na televiziji in spletu - Žejka Pervana takšnega kot ga poznajo. Hkrati je publika ponovno dokazala, da je komedija ena najbolj privlačnih vsebin, ki jih vsako leto ponuja festival Črnfest. Na srečo jih v prihodnjih dneh čaka še en stand-up show. V Črnomelj so namreč organizatorji uspeli zvabiti Boštjana Gorenca, bolj znanega pod vzdevkom Pižama, ki jih bo prihodnji torek nasmejal s svojo najnovejšo celovečerno komedijo Petdeset odtenkov njive. V Klubu belokranjskih študentov, Mladinskemu centru BIT in Mladinskemu kulturnemu klubu Bele krajine upajo, da bodo vremenski pogoji Pižami omogočili nastop v črnomaljskem grajskem atriju, ki predstavlja osrednje prizorišče dogajanja na Črnfestu.