900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Leon v preobleki navdihnjeni s situlsko umetnostjo

Piše: MO NM

Čas objave:
06.03.2021 08:01

Električni mestni avtobus Leon, ki smo ga v preteklem letu občudovali v sivo-rdečih barvah, je dobil novo preobleko – sedaj se postavlja z grafično podobo, ki jo je navdihnila situlska umetnost. Pot po mestnem jedru, ki jo od ponedeljka do sobote opravlja Leon, so opremili tudi z informativnimi tablami.

Leon, ki brezplačno prevaža potnike od parkirišča v Kandiji do Novega trga in pri tem previdno prečka Glavni trg, se je odel v rumene in oranžne barve, krasi ga tudi fotografija situle. Barvite podobe predstavljajo prazgodovinske upodobitve oseb z bronaste situle, najdene na najdišču Kandija.

Ključna pridobitev minibusa so tudi table, ki obiskovalce in občane vabijo k njegovi uporabi. Table se nahajajo na makadamskih parkiriščih v Kandiji in za Novim trgom, rahlo skrito tablo pa lahko najdete tudi pri Anton Podbevšek Teatru. Če boste Leona ustavili na kateri drugi točki, mu pomahajte ali pa pokličite na telefonsko številko 031 663 067. Na voljo je od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro ter v soboto med 8.30 in 13. uro.