kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Leon vabi, da se z njim zapeljete po mestnem jedru

Piše: MO NM

Čas objave:
09.05.2021 08:00

Električni mestni avtobus Leon, ki vozi dobro leto, je dopolnitev v mestnem potniškem prometu in nudi brezplačen prevoz po mestnem jedru. V novi preobleki z grafično podobo, ki jo je navdihnila situlska umetnost, na klic sprejema potnike od ponedeljka pa vse do sobote.

Vozilo ima začetno točko prevoza na makedamskem parkirišču za Pošto na Novem trgu. Pot nadaljuje mimo Novega trga in v križišču z Rozmanovo ulico zavije desno do Prešernovega trga. Pri stebričku pri tržnici vstopi na Glavni trg. Pot nadaljuje po Kandijskem mostu in zavije levo na Kandijsko cesto. Pri semaforiziranemu križišču zavije desno na Mušičevo ulico, kjer pelje do parkirišča Trdinova ulica. Pot nadaljuje nazaj čez Glavni trg prek Rozmanove ulice do prvotne točke na makedamskem parkirišču za Pošto.

leon
Shema linije Leon
MO NM

Na Leona opozarjajo tudi nove table, ki obiskovalce in občane vabijo k njegovi uporabi. Table se nahajajo na makadamskih parkiriščih v Kandiji in za Novim trgom, tablo pa lahko najdete tudi pri Anton Podbevšek Teatru.

leon
Leon
MO NM

Če boste Leona ustavili na kateri drugi točki, mu pomahajte ali pa pokličite na telefonsko številko 031 663 067. Na voljo je od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro ter v soboto med 8.30 in 13. uro.

Leon se je odel v rumene in oranžne barve, krasi ga tudi fotografija situle. Barvite podobe predstavljajo prazgodovinske upodobitve oseb z bronaste situle, najdene na najdišču Kandija.