golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sanela kot dekle žrtev ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Novo mesto

Letos 40 milijonov za naložbe

Piše: STA

Čas objave:
25.01.2022 08:42

Mestna občina Novo mesto je za naložbe lani odštela približno 15 milijonov evrov. Več naložb v skupni vrednosti dobrih 20 milijonov evrov bodo letos nadaljevali in končali, skupaj s temi pa naj bi občina za naložbe letos namenila do 40 milijonov evrov.

Med lani začetimi naložbami je novomeški župan Gregor Macedoni med drugimi navedel prenovo mestnega središča, gradnjo bazenskega kompleksa v Češči vasi, brvi prek Krke v Irči vasi in brvi Loka-Kandija. Občina je lani začela tudi prenovo poslovno-industrijske cone Cikava in več prometnih infrastrukturnih projektov.

Za letos je med drugim napovedal več infrastrukturnih naložb, gradnjo vodovoda in kanalizacije v Ždinji vasi, prenovo ceste v Birčni vasi, Topliške ceste in ceste Pangrč Grm-Gabrje ter morebitni začetek prenove Narodnega doma.

Novomeška občina se bo letos lotila tudi preureditve kuhinje otroškega vrtca Pedenjped in ureditve tamkajšnjih dveh dodatnih igralnic. V vrtcu Labod bodo dogradili štiri igralnice in dvigalo za prevoz hrane. Dve dodatni učilnici bodo s preureditvijo tamkajšnje manjše telovadnice uredili tudi v Osnovni šoli Center.

Na Stadionu Portoval občina letos načrtuje gradnjo nadstrešnice in preureditev zahodne tribune. Letos oz. v jeseni nameravajo končati tudi prenovo meščanske hiše na novomeškem Glavnem trgu 2, je dodal.

Ali bo v jeseni vnovič kandidiral za novomeškega župana in se potegoval za svoj tretji županski mandat, Macedoni danes ni želel razkriti. Pojasnil je, da se glede tega še usklajuje s ključnimi deležniki. Sicer je za to, da bi vnovič kandidiral, več razlogov, po drugi strani pa so tudi razlogi, zaradi katerih se je "danes s politiko težko ukvarjati", je dodal.

Novomeški župan se je dotaknil tudi prejšnji teden napovedanega odpuščanja v avtomobilski tovarni Revoz. Ocenil je, da je napovedana odpustitev do 450 delavcev za trg dela na Dolenjskem "težak in velik dogodek".

Glede na to, da so lani odpuščeni Revozovi delavci ob regijskem pomanjkanju ustreznega kadra hitro našli nove zaposlitve, pa nekaj podobnega pričakuje tudi ob letošnjem odpuščanju.

Po njegovem je v regiji še vedno dovolj kadrovskega povpraševanja, dogajanje v zvezi s tem pa bodo na novomeški občini "intenzivno spremljali, in če bo prišlo do kakšnih težjih socialnih situacij, ukrepali skupaj s socialnimi partnerji", je še napovedal novomeški župan.