Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brez opisa

Letos naj bi se začela polniti obrtna cona Ločica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.04.2016 12:30

Gradnja obrtne cone Ločica pri Turjaku ne poteka z željeno dinamiko, za kar je krivih več razlogov. Velikolaški župan Anton Zakrajšek poudarja, da je v tem trenutku najbolj pomembno, da bo prvi del cone, to je šestina od celotne površine, naprodaj letos.

S skorajšnjo elektro in vodo oskrbo bodo namreč zagotovo privabili prve investitorje. Med drugimi naj bi bilo največje povpraševanje za nekatere proizvodne panoge, trgovinsko dejavnost in skladiščenje. Zakrajšek je prepričan, da se jim bo v bližnji prihodnosti projekt celotnega opremljanja obrtne cone na površini do okoli pet hektarjev, za kar so zagotovili okoli milijon evrov, obrestoval, saj bodo poskušali z ugodnimi cenami zemljišč pritegniti čim več investitorjev.

Lokacija je ob državni cesti, poleg tega pa bo cena kvadratnega metra komunalno opremljenega zemljišča bistveno nižja kot v večjih mestih. Po zdajšnjih ocenah bi lahko v novi obrtni coni podjetniško storitvene dejavnosti zagotovile več kot sto novih delovnih mest. Sicer je občina prvotno načrtovala lokacijo obrtne cone v bližini železniške postaje, a je zaradi nesoglasja lastnikov zemljišč od tega odstopila.

Anton Zakrajšek o obrtni coni