mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

POGOVOR: Lions klub Novo mesto organizira akcijo zbiranja pomoči

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.03.2018 12:55

Lions klub Novo mesto in Rotary klub Novo mesto s svojima podmladkoma vabita posameznike k dobrodelnosti v sobotni akciji pred Tabakumom v Novem mestu ali pa v Metliko, Podzemelj in na Suhor.

V studiu našega radia smo danes gostili vodstvo novomeškega Lions kluba in predstavili sobotno akcijo, ki jo Lionski v sodelovanju z Rotary klubom in podmladkom obeh organizirajo v Novem mestu, sočasno pa tudi v Beli krajini.

Gre za zbiralno akcijo oblačil, obutve, šolskih podtrebščin in podobnega, ki jo uspešno organizirajo že vrsto let zapored. O tej in mnogih drugih sta spregovorila predsednik Lions kluba Novo mesto Andrej Baškoviča in koodrinator sobotne zbiralne akcije Ivan Erenda.

Vsako leto v akciji zbiranja oblačil, obutve, šolskih potrebščin in igrač zberejo za dva kombija donacij. Tudi tokrat upajo, da bo podobno, saj so potrebe posameznih družin v socialni stiski izjemno velike. Zato prosijo posameznike, da pogledate po svojih omarah, česa ne potrebujete več ali pa že dolgo niste oblekli in obuli, pa bi morda to z veseljem storil kdo drug in prinesete v SOBOTO, 10.marca med 8. in 12.uro pred trgovino TABAKUM na Cikavi v Novem mestu ali pa v Metliko - v enote KZ Metlika v AGROCENTRU in trgovinah v Podzemlju in na Suhorju.

Zbrano bodo tudi letos predali družinam prek lokalnih odborov Rdečega križa v Beli krajini, kjer je potreba po tovrstni pomoči izjemno velika. 

V oddaji "S Krko naokoli" o sobotni akciji Lions kluba NM in Rotary kluba NM